KTAMS: Yılın ilk üç ayı eksik ödenen hayat pahalılığı ne oldu?

KTAMS, devlet ve sigorta emeklilerinin 2021 yılı ilk üç ayında hayat pahalılığı ödeneğinin eksik ödenen % 10.65’lik kısmı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamasından dolayı endişe duyduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlileri Yasası gereği Maliye Bakanlığı’nın en çok üyeye sahip iki memur sendikasını protokol görüşmelerine çağırması gerektiğini hatırlatarak, Maliye Bakanı Dursun Oğuz’u konu ile ilgili resmi açıklama yapmaya ve Kamu Görevlileri Yasasının 135. Maddesinin amir hükmünü uygulamaya davet etti.

KTAMS’tan yapılan yazılı açıklamada, Kamu Görevlileri Yasasının 135. Maddesinde “Kamu görevlilerinin işverenle ilişkilerinde ekonomik ve sosyal durumlarını korumak, geliştirmek, çalışma esaslarını düzenlemek amacıyla en çok üyeye sahip iki memur sendikası ile işveren olarak hükümet adına Maliye İşleriyle Görevli Bakanlık arasında görüşme yapılır. Uyuşmaya varıldığı takdirde bir sözleşme ile bağlanan konular ilgili yılda uygulanmak üzere hayata geçirilir. Yasal düzenleme gerektiren konular Cumhuriyet Meclisine sunulur” şeklinde düzenlendiği hatırlatıldı.

Usulen protokol görüşmelerinin bütçe görüşmeleri ile birlikte başladığının ve varsa mali konuların ilgili yılın bütçesine eklendiğinin belirtildiği açıklamada, “Ancak Maliye Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerine başlamasına rağmen bizleri hala protokol masasına çağırmamıştır” denildi.

Kamu çalışanları, devlet ve sigorta emeklilerinin 2021 yılı Ocak, Şubat, Mart ayları hayat pahalılığı ödeneğinin eksik ödenen % 10.65’lik kısmının da sorulduğu açıklamada, eksik ödenen hayat pahalılığı ödemesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmamasından duyulan endişe dile getirildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi