Sarpten: Siyasetten soğumak yok daha hesap verecek!

Biyolog Hasan Sarpten, Kıb-Tek'in 18 Ağustos 2021 tarihinde aldığı akaryakıt numunelerinin test sonuçlarını paylaşarak, Erhan Arıklı'nın kötü yakıttan dolayı hesap vereceğini söyledi.

Biyolog, çevre aktivisti Hasan Sarpten, Erhan Arıklı’nın siyasetten soğudum sözlerine karşılık, “Yok öyle soğumak falan, daha bu topluma hesap verecek!” ifadelerini kullandı.

Sarpten, Enerji ve Ekonomi Bakanlığı’nın, Yeşil Barış Hareketi ile aynı gün aldığı akaryakıt numunelerinin test sonuçlarını açıklayarak, aynı parametrelerin Bakanlığın yaptırdığı testlerde de olduğunu söyledi.

Sarpten, “Ayrıca, bu parametreler şartname içerisinde yok çünkü normalde fuel oil içerisinde bu maddeler olmaz! Oysa, burada kimyasal kirlilik söz konusu olduğu için analizde onlara da bakılması gerekir.” dedi.

Hasan Sarpten’in paylaşımı şöyle:

“RUH HASTALARI!

Sayın bakan “ruh hastaları” çevreciler yüzünden siyasetten soğumuş! Yok öyle soğumak falan, daha bu topluma hesap verecek!

Bu arada, bizler “ruh hastaları” olarak sayın bakanın bir önce yaptırdiğı sonuçlara ulaştık. Hani, bizimkiler şartnamede yokmuş ya; oysa ki ayni parametreler daha önceleri kendisin yaptırdiğı analizlerde de var.

Ayrıca, bu parametreler şartname içerisinde yok çünkü normalde fuel oil içerisinde bu maddeler olmaz! Oysa, burada kimyasal kirlilik söz konusu olduğu için analizde onlara da bakılması gerekir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi