Kadına Karşı Şiddet, LGBTQ + Hakları ve Cinsiyet Eşitliği konularını tartışılacak

Kadına Karşı Şiddet, LGBTQ + Hakları ve Cinsiyet Eşitliği konularının konuşulacağı çevrim içi söyleşi düzenleniyor.

Bağımsız ve bireysel Lions dernekleri olan Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation Lions Kulüpleri, 21 Eylül Uluslararası Barış Günü olması sebebiyle, KAYAD ve Kuir Kıbrıs Dernekleri Aktivistleri ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel ile bir araya gelerek, Kuzey Kıbrıs’ta Kadına Karşı Şiddet, LGBTQ + Hakları ve Cinsiyet Eşitliği konularını tartışacak.

Toplumun önemli sosyal konuları arasında yer alan ve iç barışın sağlanmasında üst sıralarda yer alan insan hakları konularının daha fazla konuşulması gerektiğine inanan sivil toplum kuruluşları, Kıbrıs’ın kuzeyinde Kadına Karşı Şiddet, Cinsiyet Eşitliği ve LGBTQ + Hakları konularına farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Ülkemizde bağımsız ve bireysel kapasiteleriyle hizmet veren undistricted Lions dernekleri; Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation, KAYAD ve Kuir Kıbrıs Derneği ile Kadına Karşı Şiddet ve LGBTQ+ Haklarını konuşacak.

21 Eylül 2021 Salı akşamı saat 20:00’de online toplantı platformu Zoom üzerinde gerçekleşecek olan söyleşinin konuk konuşmacıları, KAYAD aktivisti Avukat Mine Atlı, Kuir Kıbrıs Derneği aktivistleri Derviş Taşkıranlar ile Yasemin Taneri ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel olacak.

Merkez ofisi Oak Brook, ABD’de bulunan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği ile paralel olarak düzenlenecek olan 21 Eylül Uluslararası Barış Günü sanal etkinliği, yakın coğrafyada hizmet veren Uluslararası Lions Direktörleri tarafından takip edilecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi