VAKIFLAR ARKA BAHÇE

AKP dönemindeki Vakıflar İdaresi, Türkiye’nin buradaki bir kurumuna dönüştü. Yeni politikalara uyum için tarihi çarpıtma ve yandaş toplama çalışmaları sürüyor.

LİSTELER ÖZENLE HAZIRLANIYOR
AKP’ye yakın kişiler Büyükelçilik tarafından listelenip Vakıflar İdaresi’ne gönderiliyor. İbrahim Benter başkanlığındaki yönetim kurulu toplantılarında bu isimler onaylanıyor ve ağırlıklı olarak adada yaşayan Sünni Hanefiler maddi olarak destekleniyor. Bu listeler seçim dönemlerinde kullanılıyor.

VAKIFLAR ARŞİVİ AÇMIYOR
4’lü Hükümet döneminde de görevden alınamayan ve Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğu bilinen Vakıflar Müdürü İbrahim Benter, araştırma yapmak isteyen bilim insanlarına da engel oluyor. Kapalı Maraş’taki malların Vakıf malı olduğunu iddia eden Benter gerçekleri araştıranlara zorluk çıkarıyor.

DAHA TÜRK, DAHA MÜSLÜMAN
AKP’nin Sünni İslam dayatması Kıbrıs’ta tarikatlar aracılığıyla güçlendiriliyor. Vakıflar İdaresi’nin tarikatlara verdiği mallar ve Kızılay ile ilişkisi de sorgulanıyor. Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliği’nin öncülüğünde yürütülen kampanyalar aracılığıyla da çocuklar etki altına alınıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi