SANER ZORDA

Ulusal Birlik Partisi’nde gelen tepkiye direnemeyen Genel Başkan Ersan Saner geri adım attı. Kurultay iki değil tek bölgede yapılacak. Partiyi tanıyan kaynaklara göre kurultayda Saner’in, Faiz Sucuoğlu karşısında işi zor. Sucuoğlu’nun Halkın Partisi ile hükümeti kuracağı belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

Tartışmalı UBP Kurultayı 30-31 Ekim’de gerçekleşecek. Ersin Tatar’ın da desteklediği Ersan Saner’in çok bölgeli seçim önerisi kabul görmezken dün toplanan Parti Meclisi’nde adaylar diğer üç tüzük değişiklik maddesinde mutabık kaldı. Rakipler mahkemenin yolunu gösterince Saner ısrarından vazgeçti. İkinci İrsen Küçük vakasının yaşanmaması için araya giren partililere rağmen aynı kaynaklar, tabanın kendi arasında gizli bir ittifak kurduğu ve Ersan Saner’in de seçimlerde tıpkı İrsen Küçük gibi sandıkta kalacağı görüşünde.

UBP TABANINDAKİ RAHATSIZLIK
Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı kaynaklara göre Ersin Tatar’dan boşalan koltuğa vekaleten oturan ve “hiç hesapta yokken” başkan olan Ersan Saner’in, başbakanlık koltuğuna oturması ve göreve geldikten sonra Türkiye’ye karşı pasif tutumları parti tabanında büyük rahatsızlık yarattı. Ayrıca Saner’in son dönemde partiye üye yaptığı 5 bin kişi de hazmedilemeyen konular arasında. Türkiye’nin müdahalesini çağıran kişi olarak da görülen Saner’in karşısındaki adaylar yaşananların adil ve demokratik olmadığı görüşünde. Türkiye’nin müdahalesiyle yapılamayan kurultayda çekilen adaylar hesap gününü bekliyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi