“Polis derhal özür dilemeli ve gerekli soruşturmayı kendi içinde yapmalı”

Basın-Sen, bugün Sağlık Bakanlığı önünde polisin uyguladığı orantısız müdahaleyi kınadı, sağlık ve yaşam hakkının herhangi bir zümreye, kişiye, topluluğa özel olmadığını, her bir bireyin koşulsuz şartsız sahip olduğu en temel hak olduğunu hatırlattı.

Basın-Sen, bugün Sağlık Bakanlığı önünde Asya bebek için yapılan eylemde polis tarafından uygulanan orantısız müdahaleyi şiddetle kınadığını belirten bir açıklama yaptı. Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir adıyla yayınlanan açıklamada, “Bir bebeğin hayata tutunabilmesi için hükümetin harekete geçmesini sağlamaya çalışan iyi niyetli insanlara karşı gösterilen bu tutum, tarafımızca kabul edilemezdir.” denildi.

Polis devleti olan yakın coğrafyadaki ülkelerdeki görüntülere benzer görüntülerin ülkemizde de yaşanmasının ayrıca utanç kaynağı olduğu belirten Kişmir’in açıklamasının devamı şöyle: “Anayasamıza göre, sağlık ve yaşam hakkı herhangi bir zümreye, kişiye, topluluğa özel değil, her bir bireyin koşulsuz şartsız sahip olduğu en temel haktır. Toplumun bir bireyi olan polisin de, bu hakları bilmesi, bilmiyorsa da öğrenmesi şarttır.

Haddini aşan ve 2 göstericinin hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlanan olayla ilgili polisin derhal özür dilemesini ve gerekli soruşturmayı kendi içinde yapmasını talep ediyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi