“Mısır bizimle anlaşırsa deniz yetki alanı büyür”

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Mısır'ın deniz yetki alanıyla ilgili müzakerelerin başlamasının mümkün olduğunu, Mısır'ın Türkiye ile anlaşması durumunda daha fazla deniz alanı elde edeceğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Mısır’ın Doğu Akdeniz Gaz Forumu kurarak Türkiye’yi dışarda bırakmasıyla ilgili olarak Çavuşoğlu, Türkiye’yi dışarda bırakan hiçbir anlaşmanın geçerliliği olmadığını vurguladı.

Çavuşoğlu, “Türkiye’yi dışarda bırakan hiçbir anlaşmanın geçerliliği yoktur. Bu anlaşmalar haklarımızı ihlal ederse biz de gereğini yaparız. Bunu da sahada gösterdik” dedi.

Türkiye’nin Mısır ile ilişkilerini düzeltme çabalarına değinen Çavuşoğlu, iki ülke heyeti arasında bugün görüşme yapılacağını söyledi. Mısır’ın istemesi durumunda, iki ülkenin deniz yetki alanıyla ilgili müzakerelerin başlamasının mümkün olduğu görüşünü ifade etti. Türkiye Dışişleri Bakanı ‘Mısır bizimle anlaşırsa daha fazla deniz alanı elde eder’ dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm ülkelerin katılacağı bir Doğu Akdeniz konferansı düzenlenmesi önerisi yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu bu önerinin Avrupa Birliği’ne iletildiğini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi