Arter: Herkes hakkını alacak

Mağusa Belediyesi Başkanı Arter, maaşlar, bayramlıklar ve elbise paralarının ödendiğini, geriye kalan ek mesailerin ise yasal bir zeminde ek bir protokol ile süratle ödeneceğini kaydetti. Süresiz ilan edilen grev son buldu.

Mağusa Belediyesi’nde örgütlü bulunan Mağusa Türk Genel İş Sendikası’nın dün başlattığı süresiz grev bugün de devam etti.
Sendikanın bugünkü grevine Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil ve Toplumcu Demokrasi Partisi Mağusa Milletvekili Hüseyin Angonemli de katılarak destek belirtti.

Grevin sürdüğü sıralarda Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter belediye binasına gelerek grev yapan personeli ve sendika başkanını toplayarak yaşanan soruna açıklık getirdi ve sorunun hallolduğunu açıkladı. İki günden bu yana süren grev kalktı.

Arter yaptığı açıklamasına “Ben kimsenin hakkının yerde, bizde kalmasını kabul etmem” sözleriyle başladı ve sendikanın öncülüğünde personelin yapmış olduğu grevde de haklı olduklarını belirtti.

Personelin bayramlık ve elbise paralarının ay sonuna ödenmesinin planlandığını ancak bir gecikme ysşandığını, bu gecikmenin ciddiye almamaktan değil, pandemi nedeniyle giderlerin ikiye katlanmasından kaynaklandığını açıklayan Arter, şu anda maaşlar, bayramlıklar ve elbise paralarının ödendiğini, geriye kalan ek mesailerin ise yasal bir zeminde ek bir protokol yapmak suretiyle süratle ödeneceğini kaydetti.

Herkesin hakkını alacağını belirten ve ysşanan gecikme için de özür dileyen Arter, daha sonra sendika başkanı, yöneyim kurulu ve avukatları eşliğinde bir görüşme yaptı.

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen de, sendika olarak grev taraftarı olmadıklarını ve bunun için sürekli başkanla diyalog halinde olduklarını, art niyet taşımadıklarını belirterek, amaçlarının özveriyle çalışan personelin hakkını alabilmesi olduğunu dile getirdi.

Özüşen isteklerinin yerine gelmesi sonucunda grevi hemen sonlandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan İsmail Arter, Sendika Başkanı Doğan Özüşen ve yönetim kurulu arasında gerçekleşen görüşme sonrasında ise, taraflar arasında mutabakata varıldı ve grev sona erdi.

İşte mutabak metni:

Kaynak: BRT

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi