Ulus Irkad, Mağusa Belediyesi Meclis Üyeliği’nden istifa etti

Ulus Irkad, belediyede yaşanan mali sıkıntılara ve emek kolunda mücadele edenlerin sorunlarına dikkat çekmek için Mağusa Belediyesi Meclis Üyeliği'nden istifa etme kararı aldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Mağusa Belediyesi Meclis Üyesi Ulus Irkad, maaş ödemelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle çalışanların süresiz grev başlattığı Mağusa Belediyesi’nden, sorunlara dikkat çekmek için istifa ettiğini duyurdu. Irkad yaptığı açıklamada, çalışanların maaş, bayram ödeneği ve diğer alacaklarını zamanında ödenememesinden dolayı haklı şikayet ve eleştiriler aldığını söyledi. Mağusa Belediyesi’nin istihdamları kontrollü yapmasını hep ifade ettiğini söyleyen Irkad, gelinen aşamada çalışanların menfaatleri göz önünde tutulmadığına dikkat çekti.

Irkad açıklamasında, “İstifa etmek de bir erdemdir. İstifamla bu erdemin kullanılmasıyla bir kez daha toplumsal eleştiri mekanizmamıza bir katkıda bulunmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Mağusa Belediye Meclis Üyesi Ulus Irkad’ın açıklaması şöyle:

“İSTİFA EDİYORUM

Sevgili “Gazi Mağusa Belediyesi, Belediye Çalışanları” sevgili halkımız ve Kıbrıslıtürk Basını;

Bugün artık “Gazi Mağusa Belediyesi” çalışanlarının greve gitmesi ile ortaya çıkan tepkilerde belli ki çalışanların ödenememe ve zamanında maaş, bayram ödenekleri ve birçok alacakları maddi kazançlarından dolayı oluşan tepkilerden dolayı haklı şikayet ve eleştirilerini aldım. Belli ki “Gazi Mağusa Belediyesi” çalışanlarını ödeyememe güçlükleri içinde. Kısaca Belediye çalışanları tepkilerini grevle ortaya koydular ve Meclis dahil çeşitli organlara şikayet ve tepkilerini ilettiler. Bugünkü grev sırasında bazı çalışanların bana da tepkilerini eleştirel olarak ortaya koyduklarına şahit oldum. Belli ki bir demokratik mekanizma olan istifa mekanizmasının seçimlere bir sene kala çalıştırılıp hem dinamizm hem de bir odaklanma yaratma gereği tarafımdan gözlemlenmiştir. Seçildiğim zamandan beri bütçenin oluşmasında hassasiyetlerimi ortaya koyup bazı bütçe oylamalarında “hayır” dedim. Daha sonra gene çekincelerimi ortaya koyup bazı bütçe oylamalarında “evet” de dedim. Sorumluluk aldığım Kültür Komisyonu dışında göreve geldiğim zamandan beri istihdamların kontrollu yapılmasını ve bu konularda çok dikkatli olunmasını da devamlı talep ettim. İstahdam sağlama elbette meclisin kontrolü altında değildi. Burada da kişisel suçlama veya eleştirilere girmek istemiyorum. Gelinen noktada Belediye son zamanlarda artık çalışanlarını ödemekte güçlük çekiyor. Mesailer, bayram ödenekleri ve diğer esnaftan veya çeşitli birimlerden alınan borçlar şikayet konusu olmaktadır. Ülkenin içinde bulunduğu koşulların belediyeleri güç duruma getirdiğini de takdir ediyorum ama bizim en başta çalışanların menfaatleri ve rahatlamalarını gözönüne getirmemiz gerekiyordu. Bunu yapamadık… Muhalefet olmama, kurulu statüko ve hukuksal birçok sorunları olan yapıya karşı olmama rağmen gene de sorunların çözülebileceğine inandım ve bu yönde mücadele vermeye çalıştım. İstifa etmemle daha demokratik, şeffaf, emekten yana, oydaşmacı demokrasiye yol açacak bir dinamik yapının oluşmasını ve Belediyedeki gerek mali gerekse emek kolunda mücadele edenlerin sorunlarına daha da dikkat çekmek için bu istifa kararımı almış bulunuyorum. İstifamla kendime düşen sorumluluğu tam olarak yerine getiremesem bile yukarıdaki değerlerin bundan sonra daha da öne çıkarılacağına emin olmak istiyorum.

İstifa etmek de bir erdemdir. İstifamla bu erdemin kullanılmasıyla bir kez daha toplumsal eleştiri mekanizmamıza bir katkıda bulunmak istiyorum. İstifamın Resmi ilgililer ve Belediye Başkanlığı tarafından kaale alınmasını istirham ediyorum.

İstifam bir sarsıntı yaratmasa bile gerek “Gazi Mağusa Belediye Başkanlığı”na, gerekse Meclis üyesi çeşitli partilere mensup arkadaşlarıma seçimlere son bir sene kala başarılar diliyorum.

Saygılarımla
Mağusa Belediye Meclisi TDP listesinden YKP adayı
Ulus Irkad”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi