Kimin cebini dolduracak?

Yasal izinleri alınmadan Türkiyeli firma tarafından Lefkoşa’da başlatılan 500 yataklı, 25-30 yıl alım garantili şehir hastanesi pahalıya mal olacak.

Kamuoyunun bilgisine getirilmeyen, sağlık örgütlerinden gizli yürütülen Lefkoşa Şehir Hastanesi projesi, Türkiye’deki modelin aynısı olacak. İhaleyi alan firma KKTC devletine 25-30 yıl alım garantili hizmet satacak. Sağlık Bakanlığındaki kaynağın aktardıklarına göre hastane de AKSA gibi toplumun başına bela olacak.

% 80 DOLUYMUŞ GİBİ ÖDEME YAPILACAK
AKP döneminde yükselen şirketlerden Rönesans Holding’in alması beklenen hastanenin inşaatı bitirildiğinde aynı şirket güvenlik, çamaşır, yemek, laboratuvar gibi 19 ayrı kalemde hizmet satacak. Servisler boş olsa dahi yüzde 80 doluluk varmış gibi hizmet bedeli ödenecek. Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanması gerekecek olan paranın nereden bulunacağı konusunda ise bilgi yok. Zemin etüdü tamamlanan arazide inşaatın temeli 15 Kasım’da atılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI SUS PUS
Basının ulaşmakta en fazla güçlük çektiği Bakanların başında gelen Sağlık Bakanı Ünal Üstel ve Bakanlık müsteşarı Deren Oygar ısrarlı çabalarımıza rağmen sorularımızı yanıtlamamak için telefonlara çıkmadı. Hastane gibi ciddi bir konuda, üstelik ortada cevaplanması gereken birçok iddia varken hiçbir bilgi paylaşmayan yetkililer halkın haber alma hakkını elinden aldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi