Başkent Hastanesi Başhekimi: Devlet vermiyor, parayla alıyoruz

Başkent Hastanesi Başhekimi Ahmet Tandoğdu, antijen testler için para aldıkları iddialarını Bugün Kıbrıs’a yanıtladı.

HABER MERKEZİ

İş insanı Meriç Erülkü sabah saatlerinde oğlu ile birlikte test yaptırmaya gittiklerini, kendisinin aşılı, oğlunun ise 18 yaş altı olmasına rağmen antijen testi için ücret istendiğini açıkladı. Erülkü’nün iddiasına göre görevli kişi makbuz yerine beyaz bir kağıt vererek işlemi tamamladı.

Başkent Hastanesi’nde yaşandığı öğrenilen olay nedeniyle ulaştığımız hastane Başhekimi Ahmet Tandoğdu, “Sağlık Bakanlığı önceleri bu testleri kolilerle veriyordu ve bedava yapıyorduk ancak son alınan kararların ardından bize ellerinde test kalmadığını bildirdiler. Gerekli mercilerle de son zamanlarda yaptığımız görüşmelerde bize testleri kendiniz alacaksınız dendi. Bir baktık iki firma geldi. Biriyle anlaştık ve test kitine 40 lira ödüyoruz” dedi. Para karşılığında aldığı testleri nasıl bedava yapabileceğini soran Tandoğdu, “sorumlu devlettir. Kitleri alacak ve dağıtacak. Bunun dışında spekülasyon yapmak yanlıştır. Sabah aşırı derece yoğunluk ve yığılma vardı. Makbuz bu nedenle verilmemiş olabilir, herkese veriliyor, böyle bir şey olmaz” yorumunu yaptı.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Ünal Üstel bu sabah katıldığı bir yayında yurttaşlara seslenerek testler için ücret talep eden özel kuruluşların soruşturma başlatılması için derhal bildirilmesini istemişti. Üstel, “Para talep eden hata yapmıştır, suç işlemiştir. Hem benimle protokol imzalayacaksın, hem de sana gönderdiğim vatandaşımdan ücret talep edeceksin. Bu yanlıştır. Eğer başına böyle bir şey gelen varsa, bize faturasıyla müracaat etsinler, biz o merkeze soruşturma başlatacağız” demişti.
Bakanlığı gün boyu arayan yurttaşlar kimseye ulaşamazken, Bakan Üstel de telefonlara yanıt vermedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi