Muhalefetten petrol sızıntısına karşı ortak hareket çağrısı

Muhalefet liderleri, milletvekilleri ve belediye başkanları, Karpaz açıklarına yaklaşan petrol sızıntısı için ortak hareket etme çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ

ERHÜRMAN: HÜKÜMET TALEP EDİLEBİLECEK DIŞ YARDIMLAR KONUSUNU GÜNDEMİNE ALMALI!!!
Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin kurultayı bir yana bırakıp alınabilecek önlemler ve talep edilebilecek dış yardımlar konusunu gündemine alması gerektiğini aksi halde gecikmenin bedeli ağır olacağını söyledi.

ÖZYİĞİT: KIBRISLILARIN ORTAK EYLEM PLANI OLUŞTURMALARI VE ADAMIZ İÇİN ORTAK MÜCADELE ETMESİ GEREKMEKTEDİR

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, denizde oluşacak muhtemel kirliliğe karşı Kıbrılıların ortak eylem planı oluşturmaları ve adamız için ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Özyiğit, tecrübe edilmiş olan petrol kirliliği için Avrupa Birliği’nden, Türkiye, İngiltere ve Yunanistan’dan da yardım talep edilmesi gerektiğini belirtti.

 

AKANSOY: HAMASETLE DEĞİL ORTAK AKIL VE ORTAK SORUMLULUKLA HAREKET EDİLMELİDİR

CTP milletvekili Asım Akansoy da bir açıklama yaparak, bu felaketle kendi dar imkanlarımızla başa çıkamayacağımızı, bölgedeki tüm sahillerin etkileneceğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, başta bu konuda uzman heyetleri ve şirketleri olan Avrupa Birliği olmak üzere, uluslararası destek talep edilmesini söyledi.
Akansoy, “Türkiye yanında BM ile süratle önleyici tedbir için görüşmeler başlamalıdır. Güney Kıbrıs otoritelerinin yaptığı açıklamalar dikkate alınmalıdır. Hamasetle değil ortak akıl ve ortak sorumlulukla hareket edilmelidir. Başka Kıbrıs yok.” dedi.

 

 

TOROS: LİDERLERİ ACİLEN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

Ana Muhalefet CTP milletvekili Fikri Toros ise yaptığı açıklamada, erken saatlerden beri takip etmekte oldukları uydu fotoğraflarından durumun sanılandan da büyük olduğunu tespitini paylaştı. CTP’li vekil açılamasında, “Liderlere acil çağrımızdır; Bu olası çevre felaketine karşı derhal harekete geçilmeli ve uluslararası yardım çağrılmalıdır. Unutulmamalı ki Kıbrıs adası bize rağmen bir bütündür!” ifadelerini kullandı.

 

BAYBARS: ÇEVRE FELAKETLERİNİN MİLLETİ, MİLLİYETİ, IRKI, DİNİ, DİLİ YOK

Halkın Partisi milletvekili Ayşegül Baybars, çevre felaketlerinin milleti, milliyeti, ırkı, dini yok diyerek, yetkililere eğer ihtiyaç duyulursa, onlara uzatılan tüm yardım ellerini asla siyasete kurban etmemeleri ve devletin tüm olanaklarını bu tehdidi bir felakete dönüşmeden önlemek için kullanmaya çağırdı. Baybars, “Zaman siyaset zamanı değil, Kıbrısımız için adamız için ortak mücadele zamandır.” ifadelerini kullandı.

 

 

DERYA: ÇOK GEÇ OLMADAN ÖNLEM ALIN

CTP milletvekili Doğuş Derya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Güney Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan fark etmeksizin irtibat kurun ve çok geç olmadan önlem alın!” dedi.

 

HARMANCI: EĞER GEÇ KALIRSAK BU YIKIMIN BOYUTLARINI TAMİR ETMEK OLDUKÇA ZAMAN ALACAK

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı TDP’li Mehmet Harmacı da yaptığı açıklamada, Türkiye’den acil önlem gemilerinin geliyor oluşunun çok önemli olduğunu ancak hiç vakit kaybetmeden Kıbrıs’ın güneyinden de destek talep edilmesi gerektiğini söyledi. Harmancı, “Eğer geç kalırsak bu yıkımın boyutlarını tamir etmek oldukça zaman alacak.” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi