Erdoğan: Taliban’ın açıklamaları olumlu ama tereddütler var

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban'ın açıklamalarının olumlu olduğunu ve süreci hassasiyetle izlemek gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da Taliban’dan gelen açıklamaların olumlu olduğunu, ancak tereddütlerin bulunduğunu” söylerken, istihbaratın Taliban muhataplarıyla görüştüğünü vurguladı.

“Şu anda henüz Afganistan’da bir hükümet kurulmadı ve ne gibi bir getirisi götürüsü olacak belli değil. Taliban’ın açıklamaları ılımlı ama 20 yıl öncesinin açıklamalarıyla, şimdiki açıklamalar acaba örtüşüyor mu? Buna baktığımız zaman burada tabii tereddütler söz konusu” diyen Cumhurbaşkanı, “süreci şu anda hassasiyetle izlemeleri gerektiğini” belirtti.

Erdoğan “İşte bakın hiç umulmadık anda 200’e yakın insan öldü. Ölenlerin içinde Taliban mensupları da var. Edinilen istihbarata göre tamamıyla DEAŞ Horasan deniliyor. Biz burada süreci dikkatle takip etmeliyiz. Bir defa kesinlikle Taliban’ın devlet olma veya devlet yönetme noktasındaki duruşu nedir, bunu göreceğiz. ” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin belli bir birikimi, belli bir alt yapısı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı “Bu birikim ve alt yapıyla yardımcı olmak isteriz. Ama yardımcı olabilmek için de kapıların açılması lazım. Onun için de şu anda bizim istihbaratımızın Taliban muhataplarıyla görüşmeleri oluyor. Bunun dışında güneyde bazı ülkelerde bir araya gelmek suretiyle görüşmeler oluyor. Hepsinden öte işte şimdi Doktor Abdullah Abdullah ve Hamid Karzai oralarda bir araya geliyorlar. Onların verdiği sinyaller de bizim için çok çok önemli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BBC Türkçe

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi