CTP “kara para” ile ilgili soru önergesi verdi

CTP milletvekili Fikri Toros, Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde hükümetin 'kara para aklama' kararnamesinden kimlerin yararlandığını, 20 günde kimlerin ne kadar beyanda bulunduğunu ve ne kadar vergi hesaplandığını sordu.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi, hükümetin geri çektiği ‘kara para aklama’ olarak anılan kararname ile ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Meclis Komitesi Başkan Vekili, CTP Girne Milletvekili Fikri Toros imzalı önergede, Başbakan veya ilgili Bakan tarafından yanıtlanması istenen şu sorular soruldu:

“25.08.2021 tarihinde yürürlükten kaldırılan Nakdi Varlıklara İlişkin Mali Düzenleme Hakkında Yasa Gücünde Kararname hükümlerinden, bahse konu tarihe kadar hangi gerçek ve/veya tüzel kişiler yararlandı? Bu Kararname kapsamında beyan edilmiş olan nakdi varlıkların miktarı nedir? Beyan edilmiş olan para miktarı üzerinden hesaplanan vergi ne kadardır?”

CTP milletvekili Fikri Toros’un konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımı şu şekilde:

“Hukuksuzluk, yasadışılık örneklerine bir yenisini daha ekleyen UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin son Bakanlar Kurulu’nda geri çektiği ve yasa tasarısı olarak Meclis’e gönderdiği “Kara Para Aklama” Kararnamesi hakkında Meclis Başkanlığı’na yazılı sorumuzu sormuş bulunuyoruz.

CTP olarak bu karanlık işlerin peşini bırakmayacağımızı belirtir, yaklaşık 20 gün yürürlükte kalan kararnameden kimlerin faydalandığı, ne kadar beyanda bulunduğu ve hesaplanan vergi miktarı ile ilgili sorumuz yanıtlanır yanıtlanmaz kamuoyu ile paylaşacağımızı duyururuz!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi