Anastasiadis’in gündemi yoğun

Anastasiades eylül ayında gerçekleştireceği yoğun ziyaretlerde Kıbrıs’la ilgili gelişmeler, Mağusa’daki "yeni Türk tahrikleri" ve Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlaması çabaları konusunda liderleri bilgilendirecek.

“Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı” tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos’ta Kıbrıs’a gelecek olan ABD’li Senatör ve Senatonun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, insan haklarının, devlet hukuku ve demokrasinin ilerletilmesine katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı tarafından III. Makarios Madalyonu ile taltif edilecek. Anastasiades, Senatör Menendez ile gerçekleştireceği özel görüşmede, “Kıbrıs Cumhuriyeti” ile ABD arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ele alınacak.

KAHİRE-BAHREYN
Anastasiadis 4 Eylül’de Kıbrıs-Mısır ilk Hükümetlerarası Zirve için Kahire’de olacak. Anastasiadis’e Dışişleri, Enerji, Eğitim, Tarım, Savunma bakanları ve Hükümet Sözcüsü ile Denizcilik Müsteşarı eşlik edecek. Hükümetlerarası Zirve ikili ilişkilerin bir dizi konuda geliştirilmeye başlandığı bir dönemde çok önemli olarak nitelendiriliyor.

Anastasiadis, bakanlardan oluşan bir heyet eşliğinde, son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde 13 ve 14 Eylül’de Bahreyn’e bir ziyaret gerçekleştirecek.

ATİNA’NIN ARDINDAN NEW YORK
Anastasiadis ayrıca 17 Eylül’de AB Akdeniz ülkelerinin Atina’da düzenlenecek Zirve (EUΜed Summit) çalışmalarına katılacak. Zirveye ayrıca Slovenya ve Hırvatistan da katılacak. Zirve sırasında, Akdeniz ülkeleri arasında, İklim Değişikliği ve geniş bölgede etkileri, mülteciler, çevre, Covid 19 ile mücadele ile bölgede güvenlik ve istikrar gibi ortak zorlukların göğüslenmesi yolları ele alınacak. Zirve çalışmaları çerçevesinde, Anastasiadis Kıbrıs’la ilgili gelişmeler, Mağusa’daki “yeni Türk tahrikleri” ve Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlaması çabaları konusunda zirveye katılan liderleri bilgilendirecek.

Eylül sonlarında Anastasiadis, Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde New York’ta bulunacak. BM Genel Sekreteri ile gerçekleştireceği görüşmede Anastasiadis Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik özlü müzakerelerin yeniden başlaması konusunu ortaya koyacak. Anastasiadis, New York ziyareti sırasında, yabancı ülke liderleriyle de bir dizi temasta bulunacak.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****