Bakan Ataoğlu iptal kararından hemen önce pasaportunu yenilemeye koşmuş

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun bir süredir güneyde tartışılan pasaportların iptal kararı öncesinde güneydeki İçişleri Bakanlığına giderek seyahat belgelerini yenilediği iddia edildi. Bugün Kıbrıs ısrarlı aramalara karşın Bakana ulaşamadı.

HABER MERKEZİ

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” kuzeydeki ayrılıkçı siyasilerin seyahat belgelerini iptal kararının yankıları sürerken Bakan Fikri Ataoğlu’nun karardan hemen önce belgelerini yenilediği ileri sürüldü. Ataoğlu’nun tanıdıkları da araya sokarak hızlandırdığı meseleyi gazeteci Sefa Karahasan yazdı. Bugün Kıbrıs haber merkezi Bakana mesaj ve arama yoluyla ulaşmayı denese de ısrarlı aramalar yanıtsız kaldı.

Karahasan’ın, “Bir Bakanın pasaport aşkı” başlıklı yazısı şöyle:

“Önemli bir görüşmedeydim dün. O anda telefonun sesi açık kalmış. Whatsaap’a Güney Kıbrıs’tan bir Rum arkadaşımın mesajı düştü. İzin istedim mesajı okumak için. Şok oldum. Rum arkadaşım, ‘Sefa, Fikri Ataoğlu pasaportunu uzatmış, duydun mu?’ diye sordu. ‘Bakayım’ dedim. Sonra Güney’de bir araştırma yaptım, olay doğru.

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis yönetiminin ‘pasaportların yenilenmemesi ve ya geri alınması’ yönünde aldığı karardan birkaç gün önce soluğu Güney Kıbrıs’ta almış.

İşlerinin hızlandırılması amacıyla tanıdıklarla Güney Kıbrıs pasaport dairesine giderek, ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ pasaportunu yenilemiş.

Burada görevli memurlar kendisini tanımış. Hatta memurlar, ‘Siz Kuzey’de bakansınız değil mi?’ gibi sorular dahi sormuşlar. Fikri Bey de bakan olduğunu
kabul etmiş. Orada bulunan Rumların ‘şaşkın bakışları’ arasında işlemlerini yapıp, Kuzey’e geçmiş Fikri Bey.

Bir yurttaşın pasaport süresini uzatma hakkı olabilir, ama KKTC’den bahseden ve ‘milliyetçi’ noktada öne çıkan bir Bakan’ın, Rumların ‘size pasaportlarımızı kullandırmayacağız’ dediği bir dönemde, sınırdan geçip Rum pasaport dairesine giderek, pasaportunu uzatması çok kabul edilir bir durum değildir.

Ve KKTC’li tüm Bakanların ‘Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaportları’ olmasına rağmen, bu hareket hiç yakışık kalmadı. Önceki gün bir dostum mesaj atmıştı; “Sefa kardeşim, bir Kıbrıs Türk yetkilisi de çıkıp Rum yönetimine, ‘Al pasaportunu başına çal’ demedi mi?” diye sormuştu. Cevabı Fikri Bey’in pasaportunun süresini uzatmasında saklı!

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi