AKEL, Kıbrıslı Türkleri aşı belgeleriyle ilgili bilgilendirdi

AKEL, aşılanma belgeleri hakkında Kıbrıslı Türklerden giden sorular üzerine "Kıbrıs Cumhuriyeti" makamlarından aldığı bilgileri paylaştı.

Kıbrıs’ın güneyinden AKEL, aşılanma belgeleri hakkında Kıbrıslı Türklerden giden sorular üzerine “Kıbrıs Cumhuriyeti” yetkililerinden aldığı aşağıdaki bilgileri paylaştı. Aşı sertifikaları hakkında paylaşılan bazı bilgiler şöyle:

31 AĞUSTOS’A KADAR YURT DIŞINA SEYAHAT EDECEK OLAN VE AŞILARINI KUZEYDE YAPTIRMIŞ OLAN KIBRISLITÜRKLER İÇİN:
Avrupa Aşı Sertifikası onay platformu. Onay verilmesinden sonra başvuru sahibi Avrupa Aşı Sertifikası alabiliyor.

https://www.moh.gov.cy/MOH/edvc/edvc.nsf/application_form/application_form?openform&fbclid=IwAR1B6-7n_mkg3AfzSH3cBxjFWmUT8kr1ChDIKUeEbCN_RRDh8sWx6HtYLb4

31 AĞUSTOS’TAN SONRA YURT DIŞINA SEYAHAT EDECEK OLAN VE AŞILARINI KUZEYDE YAPTIRMIŞ OLAN KIBRISLITÜRKLER İÇİN:
Kıbrıs Cumhuriyeti kuzeyde yapılan aşılamalar için aşı sertifikasının onaylanabileceği yeni bir platform açacağını duyurdu. Bu konuda henüz herhangi bir detay açıklanmadı.

Yurt dışına yolculuk yapacak olanların sahip oldukları aşı sertifikalarının kabul edilip edilemeyeceğini öğrenmek için seyahat edecekleri hava yolu şirketi ile görüşmeleri yararlı olacaktır. Ayrıca aşağıdaki bağlantıdan gidecekleri ülkede neyin geçerli olduğunu kontrol edebilirler:

https://reopen.europa.eu/en?fbclid=IwAR1zSFSNZpz2kDYgNKkqM_XOkVXJGZvIeqEo_oE0C_arKPolc13WYpcETpM

Ellerindeki aşı sertifikaları havayolu şirketi veya Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri tarafından kabul edilmiyorsa, yolculuklarını güneyde yapacakları PCR testi ile yapmaları iyi olur.

GÜNEYDE AŞI OLMAK İSTEYEN VE KIBRIS CUMHURİYETİ’NİN GENEL SAĞLIK SİSTEMİ-GESY’YE KAYITLI OLMAYAN KIBRISLITÜRKLER
Daha önceden randevu almaksızın gidebilecekleri walk-in merkezlerinde aşı yaptırabilirler. Daha fazla bilgiye aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz:

https://www.pio.gov.cy/…/03082021_vaccinationnongesyEN.pdf

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi