Avrupa kolordusu kurma planı değerlendiriliyor

Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan'da yaşanan gibi koşullar oluştuğunda tepki verebilecek 50 bin askerlik bir güce sahip olmak için teklifin değerlendirildiğini söyledi.

Avrupa Birliği savunma bakanları, bir Avrupa kolordusu kurma planını değerlendiriyor.

Avrupa Birliği Güvenlik ve Dış Ilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan’da bir trajedinin ortaya çıktığını ve Avrupalıları Irak ve Sahel’de yaklaşmakta olan krizlerle başa çıkmak için askeri müdahale yetenekleri kazanmaya zorlaması gerektiğini söyledi.

Joseph Borrell, 31 Ağustos’a kadar yabancı güçlerle işbirliği yapan tüm Afganları çıkarmanın imkansız olduğunu düşünüyor. ABD’nin Kabil havaalanında aldığı güvenlik önlemlerinin bu operasyonu engellemesinden üzüntü duydu.

AFP ile yaptığı bir röportajda, Temmuz ayında Taşkent’te Cumhurbaşkanı Eşref Ghani ile yaptığı görüşmeden bahsetti ve ABD hava desteği olmadan Kabil’e geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin, Afganistan’da yaşadığımız gibi koşullara tepki verebilecek 50.000 askerlik hızlı bir tepki gücüne sahip olması için teklifin dikkate alındığını söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi