Yunanistan, Afgan göçüne karşı Türkiye sınırına 40 km’lik duvar ördü

Yunanistan, Türkiye'nin artık Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere engel olmayacağını söylemesi üzerine sınıra 40 km'lik duvar ördü.

Yunanistan, Afgan göçüne karşı Türkiye sınırında inşası süren 40 km’lik duvarın yapımının tamamlandığını ve buraya bir gözetleme sistemi kurulduğunu açıkladı.

BBC Türkçenin haberine göre; Yunanistan Halkı Korumadan Sorumlu Bakanı Michalis Chrisochoidis, Afganistan’dan olası bir göç dalgası karşısında “pasif bir şekilde olacakları bekleyemeyeceklerini” söyledi.

Meriç Nehri sınırındaki bölgeyi dün (20 Ağustos) ziyaret eden Chrisochoidis, “Sınırlarımız bundan sonra da ihlal edilemeyecektir” dedi.

Yunanistan, Türkiye’nin geçtiğimiz yılın şubat ayında artık Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere engel olmayacağını söylemesi üzerine sınır güvenliğini artırmaya karar vermişti. Sınırda zaten var olan 10 kilometrelik bariyerin güçlendirileceği, 26 kilometre daha ekleneceği belirtilmişti.

Yunanistan Halkı Korumadan Sorumlu Bakanı Michalis Chrisochoidis, Afganistan’dan olası bir göç dalgası karşısında “pasif bir şekilde olacakları bekleyemeyeceklerini” söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi