Derya: Kadınlara güvenlik sağlayan yegane birimin kapatılmasına izin vermeyeceğiz!

Milletvekili Doğuş Derya PGM'nin Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi personellerinin yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi.

CTP Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya, Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’nde çalışan personelin yerlerinin değiştirilmesine, “Şiddete Müdahale Birimi’nin içini boşaltıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Derya, TOCED Yasası’nın en önemli birimi olduğunu söylediği Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’ne emek veren polislerin sürgün edildiğini dile getirerek, “Kadınlara güvenlik sağlayan yegane birimin kapatılmasına izin vermeyeceğiz!” dedi.

Milletvekili Doğuş Derya’nın paylaşımı şöyle:

“2014 yılında meclisten oybirliği ile geçirdiğimiz TOCED YASASI’nın en önemli birimlerinden olan POLİS Şiddete Müdahale Birimi 2018 yılında faaliyete geçmişti. Bugüne dek TOCED’in kurumsallaşması için tüm çabalarımıza rağmen samimi bir irade koymayanlar şimdi ŞİDDETE MÜDAHALE BİRIMI’nin içini boşaltıyorlar. Bu birime emek veren polisleri sürgün ediyorlar. Kadınlara güvenlik sağlayan yegane birimin kapatılmasına izin vermeyeceğiz!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi