Saner, Bugün Kıbrıs’a açıkladı: Sözleşme tümden iptal!

Bakanlar Kurulu’nun Güven Yapı’ya verilen arazi ile ilgili dün açıkladığı karar 2018’dekini içerip 2017’dekini içermediği gerekçesiyle akılları karıştırmıştı. Saner, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada “Burada hiç kimsenin halkı yanıltmasına gerek yoktur, sözleşme tümden iptal edilmiştir” dedi.

HABER MERKEZİ

Girne’nin eteklerinde 74 dönümlük milyonlarca sterlinlik arazinin askeri personelin kurduğu Güven Yapı’ya 105 havuzlu villa yapılması için verilmesi tartışmaları sürüyor.

Bakanlar Kurulu dün aldığı kararla 2018’de kira için rayiç belirleyen 4’lü Hükümet döneminde alınan kararı iptal etti. 2017’deki Özgürgün imzalı karar ise arazinin askeri bölgeden çıkarılmasını, kamu yolu verilmesini ve Güven Yapı’ya kiralama yetkisi vermeyi içeriyor.

Bugün Kıbrıs’a konuşan Başbakan Ersan Saner konuyla ilgili şunları söyledi:

“4’lü Hükümet mesele önlerine geldiğinde Bakanlar Kurulu kararını tanımıyorum, iptal ediyorum diyebilirdi ama onun yerine kira bedeli belirledi. Böylelikle 2018’deki karar ile bu yer kiralanmış oldu. Dolaysıyla 2018’deki kararı iptal ettik. 2017 de otomatik iptal oldu. Burada hiç kimsenin halkı yanıltmasına gerek yoktur. Sözleşme tümden iptal edilmiştir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi