Mahkeme kararına, Bakanlar Kurulu’nun iptaline rağmen çalışmalar durmadı

Askeri personelin kurduğu Güven Yapı'nın Girne'deki 105 havuzlu villa çalışmaları mahkeme kararı ile durdurulduğu halde çalışmalar bu saate kadar sürdü. Yeşil Barış Hareketi olay yerinde.

HABER MERKEZİ

Mahkemenin ara emri kararını açıklamasının ardından saatler geçti ancak Güven Yapı’ya ait projenin çalışmaları hala sürüyor. İnşaat alanından Bugün Kıbrıs’ın çektiği görüntülerde beton mikserleri ve çalışan insanlar görülüyor. Yeşil Barış Hareketinden Hasan Sarpten açıklamada belediye ekiplerinin inşaat alanına giderek kararı bildirmek üzere yolda olduklarını ve çalışmaların az sonra durmasını bekledilerini belirtmişti. Belediye ekiplerinin uyarısına rağmen çalışmalar durmadı. Belediye yetkililerinin inşaat alanı boşaltılana kadar olay yerinde kalacağı öğrenildi.

Bugün Kıbrıs muhabirinin inşaat alanında edindiği bilgilere göre durum polise bildirildi ve polis müdahale için mahkeme kararının orjinalini istedi. İnşaat alanındaki Yeşil Barış Hareketi yetkilileri belgeyi sağladı. Çevreciler buranın artık inşaat alanı olmadığını, inşaatı durdurmadıkları takdirde tutuklanacaklarını projenin yetkililerine bildirdi. Bakanlar Kurulu ise az önce verilen tahsisin iptal edildiğini duyurdu. Ona rağmen yetkililer oranın özel mülk olduğunu belirterek çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yeşil Barış Hareketi yetkilileri inşaat alanına polisin gelmesini bekliyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****