Özyiğit: TDP ‘ben varım’ diyen herkesle iş ve güç birliğine hazırdır

TDP Başkanı Özyiğit, “İrademizi geri almak için ‘ben varım, laik demokratik düzende insanca yaşamak istiyorum, çözüm ve barış için mücadelede varım, toplumun yapısal sorunlarının çözümüne katkı koymak istiyorum’ diyen her birey, her örgüt ve her partiyle TDP olarak iş birliği, güç birliği yapmaya ve toplumun geleceğini yeniden şekillendirmeye hazırız” dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit partinin Mağusa kongresinde yaptığı konuşmada, dünyanın olduğu gibi ülkenin de zor günlerden geçtiğini, pandeminin yanı sıra yangınların da çok ciddi felaketlere neden olduğunu belirterek, bu felaketlere hazırlık olan “önceliğim toplum” diyen ülkelerde krizlerin en az hasarlarla atlatıldığını ancak “altyapısı eksik, sürdürülebilir olmayan ve en önemlisi toplumun çıkarlarını düşünmeyen yönetim anlayışlarının olduğu ülkelerde halkın çok ciddi mağduriyetlerle baş başa bırakıldığını kaydetti.

Hükümetin “toplumun yararına icraat yapmadığı gibi öyle bir gailesi de olmadığını” savunan Özyiğit, eleştirilerde bulundu. Ülkede tüm alanlarda sıkıntıların olduğunu, halkın alım gücünün düştüğünü belirten Özyiğit, “Uluslararası hukuk içine girmeliyiz” dedi.

“Ülkedeki yağma, vurgun ve talan düzenin devamından yana olan anlayışın Kıbrıs sorununun çözümünü de istemediği” ifadelerini kullanan Özyiğit, Kıbrıs Türkü’nün hak ettiği yaşam koşullarına ulaşması ve uluslararası hukuk içine girmesi gerektiğini, bunun yolunun da federal çözümden geçtiğini belirtti. Özyiğit, inatla ve ısrarla çözümü zorlamaya devam edeceklerini ifade etti.

“PANDEMİ KOŞULLARINDA BİLE GÖÇ EDEN GENÇLER BENİ KAHDRETMEKTEDİR”
En gerçekçi ve makul çözümün iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal çözüm olduğunu, bunun dışındaki alternatiflerin bugünkü konjonktürde mümkün olmadığını belirten Özyiğit, “Başka maceralara girmek, gençlerimizin bu adadan göç etmesine zemin hazırlamaktır. Pandemi koşullarında bile göç etmek zorunda kalan gençlerimizi görmek, hayatını eğitime adamış biri olarak beni kahretmektedir” dedi.

Şimdiki koşulların tersine, gençlerin burada uygun koşullarda yetişirken, yurt dışında okuyan gençlerin de ülkeye dönmelerini sağlayacak yapının kurulması gerektiğini belirten Özyiğit, “Bunu başarmak gençlere karşı herkesin sorumluluğu ve görevidir” dedi.

GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRMELİYİZ
TDP Başkanı Özyiğit, “İrademizi geri almak için ‘ben varım, laik demokratik düzende insanca yaşamak istiyorum, çözüm ve barış için mücadelede varım, toplumun yapısal sorunlarının çözümüne katkı koymak istiyorum’ diyen her birey, her örgüt ve her partiyle TDP olarak iş birliği, güç birliği yapmaya ve toplumun geleceğini yeniden şekillendirmeye hazırız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi