Suudi Arabistan’da yılın ilk altı ayında 40 idam cezası

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan’da bu yılın ilk altı ayında idam cezasına çarptırılan 40 kişinin cezasının infaz edildiğini duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan’da bu yılın ilk altı ayında idam cezasına çarptırılan 40 kişinin cezasının infaz edildiğini duyurdu. Bunun 2020’deki infazların toplam sayısından daha yüksek olduğu bildirildi.

Uluslararası Af Örgütü (Aİ), Suudi Arabistan’nın G20 Dönem Başkanlığı’nı devretmesinden sonra ülkedeki idam cezası infazlarında artış kaydedildiğini duyurdu. Örgüt, ülkede bu senenin Ocak- Temmuz aylarında idam cezasına çarptırılan toplam 40 kişinin cezasının infaz edildiğini duyurdu. Bunun 2020’deki infazların toplam sayısından daha yüksek olduğu belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü’nün konuyla ilgili yeni açıkladığı rapora göre, Suudi Arabistan’ın G20 Dönem Başkanlığı’nı yürüttüğü 1 Aralık 2019 – 1 Aralık 2020’de toplam 27 kişi idam edildi. Ancak dönem başkanlığının İtalya’ya devredilmesiyle birlikte infazlara yeniden başlandığı ve dokuz kişinin idam edildiği kaydedildi. Kamuoyunun dikkatlerinin başka yere çevrilmesinin ardından Suudi makamların “insanlara yönelik acımasız takibatına devam ettiğini” belirten Uluslararası Af Örgütü’nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Lynn Maaluf, çok sayıda kişinin adil olmayan yargılama sonucunda mahkum edildiğini ve ölümle cezalandırıldığını vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi