Rum hükümeti: Müzakerelerin başlaması için Türkiye’nin kışkırtmalarına son vermesi gerekir

Rum Hükümeti, Türkiye’nin Kıbrıs’ın egemenlik haklarını ihlal eden kışkırtıcı faaliyetlerine son vermesinin, Kıbrıs sorunuyla ilgili BM görüşmelerinin başlaması umutlarının oluşması için ön şart olduğunu belirtti.

Rum Hükümet Sözcü Yardımcısı Niovi Parisinou, ketıldığı bir törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kışkırtmalarının ve tehditlerinin doğru yönde bir hareket olmadığını söyledi; Ankara ve Kıbrıs Türk toplumuna çözümün sadece iki taraflı saygı ve uzlaşmayla mümkün olabileceğini anlamaları çağrısı yaptı.

Türkiye’nin kayıp kişiler konusunda da uluslararası hukuka saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Parisinou, Cumhurbaşkanı’nın çok çalıştığını, adil ve yaşayabilir bir çözüm için elinden geleni yaptığını, kararlılık gösterdiğini ve çözüm için müzakere masasına, Kıbrıs’ta, yabancı garantörler ve silahlı güçler olmadan, AB müktesebatı ve Birleşmiş Milletler kararları esasında adayı yeniden birleştirmek, halkın beklentilerine cevap vermek için oturacağını ifade etti.

Hükümet Sözcü Yardımcısı Parisinou, Kıbrıs için hedefin, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların barış ve istikrar içerisinde yaşayacakları gerçek bir egemen ve özgür ülke oluşturmak olduğunu kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****