Stefanou: Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için mücadeleyi bırakmayacağız

Stefanou, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon içinde Kıbrıs'ın kurtuluşu ve yeniden birleşmesi için mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanou, katıldığı törende yaptığı konuşmada, AKEL’in unutkanlık ve cehalet içinde siyasi pozisyonlar inşa etmediğini söyledi.

Türkiye’nin neden olduğu engellerin yanı sıra provokatif eylemlerinin Kıbrıs sorununa çözüm için bütün bir halkı umuttan yoksun bırakmayacağını vurguladı.

Stefanou, “Bu nedenle, Birleşmiş Milletler kararları temelinde iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon içinde Kıbrıs’ın kurtuluşu ve yeniden birleşmesi için mücadeleyi unutmayacağız ve bırakmayacağız.” dedi.

Bunun, tüm Kıbrıslıların insan haklarını ve temel özgürlüklerini ve aynı zamanda göçmenlerin de evlerine dönüş hakkını geri kazandırmak için mümkün olan tek çözüm olduğunu açıkladı.

Stefanos Stefanou, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün asıl suçlusunun Türkiye olduğunu belirterek, İşgalci gücün, şu anda Maraş’da olduğu gibi, fiili bölünmeyi oldu bittilerle pekiştirmek için mevcut açmazı kullandığını söyledi.

Akel Genel Sekreteri, partisinin Cumhurbaşkanı’na özel bir teklif sunduğunu belirterek, somut girişimlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi