BM Güvenlik Konseyi Maraş’ı tartışıyor

Elizabeth Spehar, Kıbrıs saati ile 17:00 civarında başlayan BM Güvenlik Konseyi toplantısında Maraş'ta yaşanan gelişmelerin tartışıldığı duyurdu.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel elçisi Elizabeth Spehar, bugün yapılan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında konseyin 5 daimi üyesine brifing verdikten sonra, Güvenlik Konseyi’nin Maraş sorunu üzerinde halen müzakerede olduğunu ve Sekreterliğin zamanı geldiğinde yeni bir açıklama yapacağını söyledi.

Güvenlik Konseyi toplantısı, Genel Sekreterin İyi Niyet Misyonu ve Unficyp’in görevi hakkındaki raporlarını tartışmak üzere New York’ta Kıbrıs saati ile 17:00 civarında başladı.

CNA, Spehar’ın bütün bunları kapsayan ancak aynı zamanda Maraş’taki son gelişmelerden de bahseden brifinginin yaklaşık iki saat sürdüğünü bildirdi.

Brifingi takiben yaptığı kısa açıklamada Spehar, Genel Sekreterin taraflar arasındaki ilişkiler ve uygulanabilir çözüm görüşmelerine geri dönme olasılığı üzerindeki olumsuz etkilenebileceğine dair “derin endişesini” ilettiğini söyledi.

Spehar, “Konsey’e, Genel Sekreterin taraflara, Maraş da dahil olmak üzere ortak bir zemin bulmak için diyaloğu sürdürme çabalarını rayından çıkarabilecek ve gerilimleri artırabilecek tek taraflı eylemlerden kaçınmalarını sistematik olarak hatırlattığını” söyledi.

Kaynak Cyprus Mail

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi