Erdoğan’a Türkiye kamuoyundan saray tepkisi!

Erdoğan'ın dün Meclis'te açıkladığı müjdeye Türkiye'deki yurttaşlardan da tepki geldi. Yoksullukla boğuşan halk sarayın kimin karnını doyuracağını sordu.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC Meclisinde açıkladığı müjdeye Türkiye kamuoyundan da tepki geldi. Ekonomik darboğazda olan yurttaşlar tepkilerini sosyal medya hesapları aracılığıyla gösterdi. #SarayıBırakSınıraBak etiketi ile paylaşılan yorumlar kısa sürede Twitter’da ‘trend topic’ oldu.

İşte Türkiye’deki yurttaşların tepkilerinden bazıları:

“Önce yapılan yanlışları bir düzeltin, ekonomiyi düzeltin, refah seviyesini düzeltin, gençlerin psikolojisini düzeltin, eğitim sistemindeki saçmalıkları düzeltin, adalet sistemini düzeltin, işsizlik seviyesini düzeltin, mülteci sıkıntılarını düzeltin. #SarayıBırakSınıraBak”

“Osmanlı Devleti de çökerken sürekli şatafatlı saraylar yaptırıyordu! #SarayıBırakSınıraBak”

“#SarayıBırakSınıraBak Hayırlı bayramlar kardeşlerim kurban kesemedik kardeşlerim Allah için olsun kestiğiniz kurbanlardan bizlere de ulaştırın. Bir kızım ve eşim çöp topluyor onla da geçinemiyoruz. Nolur paylaşın lütfen.”

“Sarayla kimin kursağından iki lokma ekmek fazla girecek anlamış değilim. #SarayıBırakSınıraBak”

“Alparslan’ın müjdesi: Anadolu’ya girdik, Fatih Sultan Mehmet’in müjdesi: İstanbul artık Türklerindir, Atatürk’ün müjdesi: Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz, Ecevit’in müjdesi: Kıbrıs artık Türk toprağıdır, asrın liderinin müjdesi: Saray yapacağız. #SarayıBırakSınıraBak”

“Arife günü olmuş, kurban satıcıları ellerindeki malların yarısını bile satamamış, millet kurban kesemiyor ama biz Kıbrıs’a saray yaptırıyoruz! #SarayıBırakSınıraBak”

“Bir saray da KKTC’ye yapacakmış! Kendine saray yapmakla milletin karnı doymuyor!Sınırlarımız kevgire dönmüş, o hala saray düşünüyor! #SarayıBırakSınıraBak!!!”

“Alooovv Kıbrıs mı? Hah size saray yapacağım. Ahanda böyle gaydırmalı. 680 milyon çikotayt. Cengiz yapacak hem de götürmeli. #SarayıBırakSınıraBak”

“Saray yapmak, içinde oturacaklara müjdedir, fabrika yapmak halka müjdedir… #SarayıBırakSınıraBak”

“Şekere kota koyulmuş Amerika’nın Mısır şurubunu şeker diye dayatmışlar, tütünü bitirmişler, satılmadık devlet malı kalmamış, sınır güvenliği sıfırlanmış ama sevinecek saray inşaatımız var #SarayıBırakSınıraBak”

“Türkiye’yi yiyip bitirdiler şimdi sıra Kıbrıs’a geldi. Kendilerine saray, halka kapatılan fabrikalar… Kıbrıs yakında tıpkı Türkiye gibi yolsuzluk, işsizlik ve açlıkla anılacak. Dokundukları yerleri ise sonrasında gerçek efendilerine devredecekler. #SarayıBırakSınıraBak”

“Az yiyin, Kıbrıs’a saray dikilecek. #Kıbrıs #SarayıBırakSınıraBak”

“Bize porsiyon küçült diyenler KKTC saray ve millet bahçesi yapmaya karar vermiş gerçekten ben bir fena oluyorum artık #SarayıBırakSınıraBak”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi