Erdoğan müjde ver(e)medi

Amerika ve Avrupa Birliği’nin baskısını üstünde hisseden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük bir müjde vereceği yönündeki ifadelerinin altında kaldı. Erdoğan müjde olarak külliye olarak nitelendirdiği yeni bir parlamento binası yapılacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

CTP ve TDP’nin katılmadığı Meclis toplantısında muhalefetten boşalan koltuklara UBP’li milletvekilleri oturdu. Ana muhalefet başkanı Tufan Erhürman’ın yerinde UBP Grup Başkanvekil Özdemir Berova görüldü. Halkın Partisi (HP) koltuklardaki yerini alırken Ayşegül Baybars’ın Erdoğan salona girdikten sonra uzun süre ayakta kalması dikkat çekti. Salonda tek tip maske takıldığı da gözlemlendi. Salonda çok sayıda tanımadık yüzler yer aldı. Pandemi koşulları diyerek genel kuruldaki oturum seyrek bırakılırken izleyici bölümü ve koridor pandemi koşulları gözetilmeden dip dibe düzenlendi.

Erdoğan “müjdeyi” şu sözlerle verdi:
“Bilindiği gibi KKTC’nin Cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst bir binası, külliyesi var ne doğru dürüst bir parlamento binası… İşte bina burası. Malum ingilizelere ait bir gecekondu. Bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi bu işler için tahsis edildi. Hem külliyeyi yapacağız bir de muhteşem bir millet bahçesi yapalım. Gönlümden şu geçiyor; devlet olmanın ifadesi budur; bunu inşallah bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir kuzey Kıbrıs varmış bunu birilerinin görmesi lazım. Her şeyiyle muhteşem bir parlamento binamız olsun vekillerin kendilerine özgü çalışma mekanları olsun, konferans salonu vs… Hakikaten dünyaya KKTC’nin bu noktada kendisini görkemli bir şekilde gösterdiği külliyeye kavuşalım.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi