Tarihi hatırlatma: Erdoğan, Rauf Denktaş’ın konuştuğu TBMM’deki oturuma katılmadı

20 Temmuz'da Meclis'te konuşma yapacak olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2004 yılında Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın TBMM'de konuşma yaptığı oturuma katılmadı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs’ın kuzeyinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı Meclis oturumu konusundaki tartışmalar sürerken Erdoğan’ın KKTC makamlarını tanımadığı bir kez daha ortaya çıktı. 2004 yılında Rauf Denktaş’ın konuşma yaptığı TBMM oturumuna dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 2004 yılında TBMM’de katıldığı oturumu protesto ederek katılmayan Erdoğan, neden katılmadığını soran gazetecilere ise “Bu konudaki hissiyatımı biliyorsunuz” demişti.

ERDOĞAN’DAN DENKTAŞ’A: NE ANLATACAKSAN KIBRIS’TA ANLAT…
Öte yandan Rauf Denktaş Annan döneminde Türkiye’de miting düzenlemiş ve Erdoğan’dan yine tepki görmüştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a seslenerek, “Ne anlatacaksan Kıbrıs’ta anlat” demişti.

Erdoğan ayrıca, “Türkiye’ye gelip de bazı marjinal gruplarla birlikte, ben KKTC’nin Cumhurbaşkanı’nın bu tür toplantıları yapmasını maalesef üzüntüyle izliyorum” diye konuşmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi