Kıbrıslıların giriş yasakları Fuat Oktay’a soruldu

Kıbrıslı Türklerin Türkiye'ye girişlerinin engellenmesi ile ilgili yaşananlar TBMM'nin gündemine taşındı.

HABER MERKEZİ

CHP Eskişehir Milletvekili, TC Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözler, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı cevaplanması istenen soruları TBMM Başkanlığına verdi.

Belgede şu ifadeler yer aldı:
“Basında yer alan haberlere göre, KKTC’nin eski cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın basın ve iletişim koordinatörü Ali Bizden 6 Temmuz 2021 tarihinde “güvenlik gerekçesi” denilerek Sabiha Gökcen Havalimanı’ndan Türkiye’ye alınmamış, geri gönderilmiştir.

Bizden’in telefonuna ve parasına el konulmuştur. Aynı şekilde, Yazar Dr. Ahmet Cavit An da 12 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı’na ‘’ülkeye girişiniz yasak’’ denilerek Türkiye’ye alınmadan geri gönderilmiştir. Bu isimlere görevliler tarafından ‘’G-82’’ kodu gerekçe gösterilerek ülkeye alınmadıkları bilgisi verildiği basında yer almıştır.

Öte yandan, aralarında geçmişte bakanlık yapmış siyasetçi ve basın emekçilerinin bulunduğu bir grup isim için “ülkeye alınmayacak şahıslar” listesi hazırlandığı iddiaları da basına yansımıştır. Bu isimlerin “Türkiye’nin milli güvenliğine tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle 5 yıla varan bir zaman dilimi içerisinde ülkeye kabul edilmeyecekleri iddia edilmektedir.”

Çakırözler’in verdiği yazılı belge:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi