Cavit An, Mezopotamya’ya konuştu: Onların bürokrasisi böyle çalışır

“Seçim öncesi federasyon yanlılarını, çözüm yanlılarını, barış yanlılarını, Türkiye’nin buradaki işgaline karşıt olanları bir liste yapın dediler herhalde. Biz bunları korkutalım dediler. Böyle istediler. Onların bürokrasisi de böyle çalışır”

Türkiye’ye “milli güvenlik” gerekçesiyle alınmayan araştırmacı yazar Dr. Ahmet Cavit An, hakkındaki kararın geçen yıl eylül ayında alındığını ve “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir ay öncesine tekabül edilmesinin tesadüf olmadığını” ifade etti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan An, “kararın Kıbrıslı aydın, muhalif ve barış yanlısı olanlara karşı olduğunu” belirtti ve “Seçim öncesi federasyon yanlılarını, çözüm yanlılarını, barış yanlılarını, Türkiye’nin buradaki işgaline karşıt olanları bir liste yapın dediler herhalde. Biz bunları korkutalım dediler. Böyle istediler. Onların bürokrasisi de böyle çalışır” dedi.

Bu kararın siyasal olduğun söyleyen An, 2003’te Türkiye’ye karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandığını hatırlattı.

Daha önce Facebook sayfasında başkasına ait paylaştığı bir karikatürde Türkiye’ye “terörist” denildiği yönünde suçlamalara da maruz kaldığını vurgulayan An, “Sen Suriye’nin kuzeyini işgal ettin, Irak’ın kuzeyini işgal ettin. Benim ülkemde de 160 bin Kıbrıs Rum’u, 40 bin Kıbrıslı Türk’ü göçmen yaptın. Adada 46 senedir ne yapıyorsun? Bu sürede 150 bin nüfus aktardın, Kıbrıs Türkleri azınlığa düştü” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs’ın eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Basın ve İletişim Koordinatörü Ali Bizden, 6 Temmuz’da “güvenlik gerekçesi” denilerek Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan geri gönderildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi