“Türkiye’deki anti-demokratik uygulamalar bizi daha da boğacak”

İnsan Hakları Hukukçusu ve Araştırmacı Fezile Osum, Türkiye'deki anti-demokratik rejimin uygulamalarının daha da artacağı yorumunu yaptı.

İnsan Hakları Hukukçusu ve Araştırmacı Fezile Osum, Dr. Ahmet Cavit An ve Ali Bizden’in Türkiye’de Milli Güvenlik gerekçesi ile havalimanlarından geri gönderilmelerine tep ki gösterdi. Osum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aleyhte alınan kararlar olduğunu ancak kişilere bildirilmediğini dolayısıyla kişilerin kendilerini savunma şanslarının olmadığını belirtti.

Listede kimlerin olduğunun derhal kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyleyen Osum, ” Sesimizi susturmaya çalışanlara karşı durmazsak ne kalacak ki elimizde?” ifadelerini kullandı.

Fezile Osum’un paylaşımı şöyle:

“Ahmet An da TC yetkilileri tarafından ülkeye girişine izin verilmeyerek geri gönderildi. Düşünün ki aleyhinize alınan bir karar var ancak ne size bildiren olmuş ne de neyle suçlandığınızı biliyorsunuz. Dolayısıyla kendinizi savunmanız imkansız! Yapılan muamele ise küçük düşürücü. İnsan haklarından, barıştan, demokratik değerlerden yana olanlara yapılan bu uygulama kabul edilemez. Türkiye’deki anti-demokratik rejimin uygulamaları belli daha da fazla boğacak hepimizi. Korku ve baskı rejimi bizi teslim almaya başladı çoktan.

Bir an önce listede kimlerin olduğunun, aleyhlerinde alınan kararların neye dayanarak alındığının kamuoyuna açıklanması lazım. Sesimizi susturmaya çalışanlara karşı durmazsak ne kalacak ki elimizde?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi