Toros: Delta ve diğer varyantlara karşı Güney’le ortak mücadele yürütülmeli

CTP milletvekili Fikri Toros bir daha kapanmamak ve ekonomiyi kurtarmak için hükümete bazı çağrılarda bulundu. Toros, delta ve diğer varyantlara karşı Güney ile birlikte ortak mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

CTP milletvekili Fikri Toros, Covid-19 aşısı temini ile ilgili sıkıntı aşılmış olmasına rağmen aşılama sürecinin programın gerisinde kaldığını kaydetti. Delta varyantının ada genelinde hızla yayılmasının riski daha da artırdığını vurgulayan Toros, hastane kapasitesinin zorlandığını ve yeniden kapanma tartışmalarına neden olduğunu ifade etti.

Toros, Sağlık Bakanlığı’nın aşılama programını acilen hızlandırması çağrısında bulunurken bireylerin de kendilerini ve çevrelerindekileri korumak için ivedilikle aşılanmaya özen göstermeleri gerektinin altının çizdi.

Toros sosyal medyada yaptığı paylaşım ile bir daha kapanmamak ve ekonomiyi kurtarmak için hükümete bazı çağrılarda bulundu.
Toros ilk olarak sağlık güvenliğinin sağlanması gerektiğini; Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterlere göre epidemiyolojik verilerin düzenli olarak ilgili otoritelere gönderilmesini; Pandemi haritalarında Kıbrıs’ın kuzeyinin de yer almasının sağlanmasını; AB “Aşı Sertifikası” uygulamasına dahil olunmasının sağlanmasını ve Delta ve diğer varyantlara karşı Güney’le birlikte ortak mücadele yürütülmesini istedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi