Naşit: Asgari ücret yeniden belirlenmeli

DEV-İŞ Genel Sekreteri Ömer Naşit, ülkenin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçlerde faturanın emekçilerin haklarından kesilmesine tepki gösterdi, asgari ücretin yeniden belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Naşit, döviz krizleri, pandemi ve yüzde 65.48 enflasyonla Türk Lirasının son 3.5 yılda yüzde 130 değer kaybettiğini hatırlatarak, “Yaşanan krizin faturasını genelde tüm toplumun özelde ise emekçilerin ödemesi kabul edilemezdir.” dedi.

Ömer Naşit, KTAMS’ın Mayıs ayında açıkladığı açlık sınırının 4 bin 065 TL olduğunu buna rağmen net asgari ücretin 3 bin 828 TL olduğunun da altını çizdi.

Naşit yaptığı açıklamada, “Meclis’i dahi açamayan, kurultay hesapları ile uğraşan, bakanlık koltuklarının arsa ve arazi pazarlıkları üzerinden yapıldığı, ülkeyi yönettiğini iddia eden hükümetin Başbakan ve Bakanları, bu ay sonu ortalama net asgari ücretin yarısından fazlasına denk gelen 2000 TL’ye yakın maaş artışı alacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Rant kavgası yüzünden bakanı olmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerini göreve çağıran Naşit, “Asgari Ücret Tespit Komisyonunu toplantıya çağırmalarını talep ediyoruz. Aksi halde, DEV-İŞ olarak tüm emek paydaşları ile gerekli mücadeleyi vereceğimizi belirtiriz” uyarısında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****