Akıncı yapılan çirkin muameleye ses yükseltme çağrısı yaptı

Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, Ali Bizden'in maruz bırakıldığı yüz kızartıcı muameleye karşı tüm toplum kesimlerini ve örgütlerini ses yükseltmeye davet etti.

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ali Bizden’in Türkiye’de maruz kaldığı antidemokratik ve zorba muameleyi kınadı. Akıncı yaptığı açıklmada, Ali Bizden hakkında hiçbir yargı kararı olmadığını, kendisinin yakın çalışma arkadaşı olması dışında hiçbir suçu da olmadığını vurguladı. Yapılan muamelenin yüz kızardıcı olduğunu belirten Akıncı, tüm toplum kesimlerini ve örgütlerini bu çirkinliğe karşı ses yükseltmeye davet etti.

Mustafa Akıncı’nın paylaşımı şöyle:

“KKTC Cumhurbaşkanlığında görev sürem boyunca basın sorumlusu olarak sorumluluk üstlenen sayın Ali Bizden’in Sabiha Gökçen hava alanında Türkiye’ye girişine engel konarak telefonuna ve parasına el konulduğunu ve sabah saatlerinde geri gönderileceğini yapmış olduğu paylaşımdan öğrenmiş bulunuyorum. Hakkında hiç bir yargı kararı ve aslında ortada bir suç yokken, bu değerli arkadaşımızın maruz kaldığı muamele yüz kızartıcıdır. Tek suçu benim yakın bir çalışma arkadaşım olmaktan ibaret olan Ali Bizden’e uygulanan bu antidemokratik zorba yöntemi şiddetle kınıyor, tüm toplum kesimlerimizi ve örgütlerimizi bu çirkinliğe karşı sesini yükseltmeye davet ediyorum.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi