Doğuş Derya: Kül olan ortak yurdumuzdur

Doğuş Derya Limasol'da çıkan yangınla ilgili, kül olanın ortak yurdumuz olduğunu, liderlerin resmi söylemlerde hapsolurken yüzlerce canlının ve geleceğin kaybolduğunu belirtti.

CTP Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya, Limasol’da çıkan yangınla ilgili kül olanın ortak yurdumuz olduğunu söyledi. Derya yaptığı paylaşımda, “Her yangında yaşanan “egemenlik-tanınma” yarışınızı bir kenara bırakın. Kuzeyde yangın çıkar güneyden değil Türkiye’den yardım istenir. Güneyde yangın çıkar kuzeyden değil İsrail ve Yunanistan’dan yardım istenir. Siz resmi söylemlerinize hapsolurken, yüzlerce canlı, yıllarca gelecek kaybolur. Çok üzgünüm.” dedi.

Doğuş Derya’nın paylaşımı şu şekilde:

“Milliyetçiler suni sınırlar çizdi diye coğrafya değişmiyor. Kül olan ortak yurdumuzdur, ülkemizin ciğerleri, geleceğidir 😢 Her yangında yaşanan “egemenlik-tanınma” yarışınızı bir kenara bırakın. Kuzeyde yangın çıkar güneyden değil Türkiye’den yardım istenir. Güneyde yangın çıkar kuzeyden değil İsrail ve Yunanistan’dan yardım istenir. Siz resmi söylemlerinize hapsolurken, yüzlerce canlı, yıllarca gelecek kaybolur 😥. Çok üzgünüm.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****