KAÜ Social Space açılışında dört farklı etkinlik!

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yeni etkinlik merkezinin açılışını dört farklı etkinlikle gerçekleştirdi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yeni etkinlik merkezi No 55/57 Social Space açılışını dört faklı etkinlikle gerçekleştirdi.

Kıbrıslı Yazar-Şair Mehmet Kansu’nun 5+1 Kitap Sunumu ve İmza Günü, Kıbrıs Kâğıt Sanatçıları Derneği (KKSD) ve Türkiye Kağıt Sanatçıları Derneği (TKSD) işbirliğinde gerçekleştirilen “Postal Artists Books” Sergisi ve KKSD Arşiv Sergisi açıldı.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi No 55/57 Social Space ev sahipliğinde Kıbrıslı Türk Yazar-Şair Mehmet Kansu’nun 5+1 Kitap Sunumu ve İmza Günü gerçekleştirildi. Kıbrıslı Türk Yazar-Şair Mehmet Kansu’nun “Kesik Yeşil Limonlar İçin Düet”, “Yazınsal Çeviriye İlişkin Bildiriler” “Lefkoşa’yı Yürümek II- Yok mu Şarkısı Güneşin?” “Bulut Halinde Bir Zaman” isimli dört kitabının yanı sıra Eralp Adanır tarafından yazılan M. Kansu Biyografi Kitabı yer alan etkinlikte Mehmet Kansu tarafından şiir dinletisi de gerçekleştirildi. Yine Y. Taşçı, S. Soyalan ve M. Refikoğlu gibi isimlerden şiir dinletilerinin ardından ise KKSD ve TKSD işbirliğinde gerçekleştirilen Postal Artists Books-Sanatçı Kitapları Projesi sanatseverlerle buluştu.

Covid 19 Küresel Salgın kaynaklı yaşanmakta olan zorlu dönem içerisinde alternatifler arayan ve yaratıcılığın sınır tanımadığı bir alan olan sanat içerisinde, birbirinden farklı sanatsal yaklaşımlar ortaya çıkmıştır. KKSD ve TKSD işbirliği ile gerçekleştirilen “Sanatçı Kitapları Projesi” bu yeni sanatsal yaklaşımlar doğrultusunda sanatın birleştirici misyonuyla birbirinden farklı ülkelerden katılan sanatçıların birbirleriyle eşleşmeleri ile gerçekleştirilmiştir. Her iki dernek üyelerinden oluşan sanatçılar, kitap tasarımlarını oluşturarak eşleştikleri sanatçılara posta yolu ile göndermiş ve sonucunda her eşleşen sanatçılardan toplamda 2 adet çalışma ortaya çıkmıştır.
Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği (KKSD) ve Türkiye Kağıt Sanatçıları Derneği (TKSD) işbirliği ile Postal Artists Books-Sanatçı Kitapları Projesi sergisi, aynı gün açılışı gerçekleştirilecek olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi No 55/57 Social Space’te 10 Temmuz’a kadar izlenebilecektir.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği arasında imzalanan protokolle KKSD sanatçılarının eserlerinden bir seçki kalıcı olarak Kıbrıs Amerikan Üniversitesi bünyesinde 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında 55/57 Social Space’de izlenmeye açık olacaktır.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin yeni etkinlik merkezi 55/57 Social Space ise sanatın sınırsız özgürlüğünü tadabileceğiniz ve kendinizi bulacağınız eviniz olarak tasarlandı. Yemek yerken sanatla iç içe olacağınız, kahvenizi yudumlarken sanat sohbetleriyle gündelik hayatın sıkıntılarını bir kenara bırakacağınız 55/57 Social Space, sımsıcak ve rengarenk dünyayı keşfetmek için sizi bekliyor olacak.

Sanatseverler yaşamın gizemli, bilinmez ve sonsuz yolculuğunda, sanatın sınırlandırılamaz özgürlüğünü tadabilecekler. 55/57 Social Space, misyonunda yer alan hümanist ve evrensel yaklaşımıyla, Kıbrıs’ta birçok sanat derneğine kapılarını açmayı planlıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi