Teknecik’ten çıkan dumanın sebebi ihalesiz alınan akaryakıt!

EL-SEN, Teknecik’te günde iki filtre değişmesine rağmen ihalesiz ve analiz edilmeden alınan akaryakıt sebebiyle kötü dumanın yayılmaya devam ettiğini, bu vurdumduymazlık devam ederse santrali kapatacaklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) yaptığı açıklamada, dün
Bugün Kıbrıs’ta yayınlanan videoda görülen, Teknecik Elektrik Santrali’nden yükselen kötü dumanın sebebinin kalitesiz akaryakıt olduğunu söyledi.

Kurum açıklamasında, Teknecik Elektrik Santrali’ndeki teknik ekiplerin, bugüne kadar böyle kötü bir yakıtla karşılaşmadıklarını taraflarına ilettiklerini, kalitesiz olan yakıtın mevcut jeneratörleri de kötü yönde etkilediğini ve arıza çıkmasına neden olduğunu bildirdi.

EL-SEN ayrıca, “İhalesiz ve analizsiz bir şekilde alınan yakıt o kadar bir kötü ki, ekiplerimiz günde iki filtre değiştirmek zorunda kalıyor. Bu vurdumduymazlık bu şekilde devam ettiği, çalışanlarımız ile halkımızın sağlığı tehdit edildiği, söz verilen jeneratör yatırımları yapılmadığı ve kontrolleri tamamlanmadan bu kötü yakıt alındığı takdirde sendika olarak gerekirse Teknecik Elektrik Santrali’ni durduracağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

EL-SEN’den yapılan açıklama şöyle:
“Değerli Halkımız, Teknecik Elektrik Santrali’nden yükselen kirli dumanların nedeni tamamıyla son alınan akaryakıtların kalitesiz olmasıdır. Şu anda bacalardan kapkara dumanlar yükselmekte ve çalışanlar ile insanlarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Teknecik Elektrik Santrali’ndeki teknik ekipler, bugüne kadar böyle kötü bir yakıtla karşılaşmadıklarını tarafımıza iletirken, kalitesiz olan yakıtın mevcut jenaraötrleri de kötü yönde etkilediği ve arıza çıkmasına neden olduğu bilgimize getirildi.

İhalesiz ve analizsiz bir şekilde alınan yakıt o kadar bir kötü ki, ekiplerimiz günde iki filtre değiştirmek zorunda kalıyor. Bu vurdumduymazlık bu şekilde devam ettiği, çalışanlarımız ile halkımızın sağlığı tehdit edildiği, söz verilen jeneratör yatırımları yapılmadığı ve kontrolleri tamamlanmadan bu kötü yakıt alındığı takdirde sendika olarak gerekirse Teknecik Elektrik Santrali’ni durduracağımızın bilinmesini isteriz. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu kimsenin babasının çiftliği değildir. Herkes haddini ve yerini bilecektir. EL-SEN olarak bu yaptığımız son uyarı derhal dikkate alınmadığı takdirde tekrar ediyoruz santrali kapatmak dahil her türlü eylemi ortaya koyacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi