Kızılyürek “demografik mühendislik” konusunu gündeme taşıdı

Kızılyürek, Türkiye'nin Kıbrıs'ın kuzeyine uyguladığı nüfus politikasını AB'nin gündemine taşıyarak, bunun Kıbrıslı Türklerin iradesine açık bir müdahale olduğunu iletti.

Avrupa Komisyonuna sunduğu soru önergesiyle Kıbrıs’ın kuzeyindeki vatandaşlıklar konusunu gündeme getiren AP üyesi Niyazi Kızılyürek, son zamanlarda artan bir eğilimle daha fazla Türkiye vatandaşının KKTC vatandaşı olduğunu, siyasal haklara kavuştuğunu ve bunun Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine açık bir müdahale olduğunu vurguladı. “Türkiye Cumhuriyeti ve alt yönetiminin eylemleri, Kıbrıs’ın Kuzey kısmını (bir AB bölgesini) Türkiye’nin arka bahçesine dönüştürüyor” ifadelerinin yer aldığı soru önergesinde AB’nin Kıbrıslı Türklerin haklarını korumak için ne gibi önlemler alınacağını sordu.

Kızılyürek’in Komisyon’a yönlendirdiği soru önergesinin tam metni şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs’taki alt yönetimi Türk vatandaşlarına “KKTC” vatandaşlığı vererek demografik mühendislik politikası uyguluyorlar.
Son zamanlarda artan bir eğilimle daha fazla Türk vatandaşı KKTC vatandaşı oluyor ve siyasal haklara kavuşuyor.
Bu, Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesine açık bir müdahaledir. Türkiye Cumhuriyeti ve alt yönetiminin eylemleri, Kıbrıs’ın Kuzey kısmını (bir AB bölgesini) Türkiye’nin arka bahçesine dönüştürüyor ve Kıbrıs Sorunu için tek gerçekçi çözüm olan iki bölgeli, iki toplumlu federasyon perspektifini yok etmeyi amaçlıyor. Avrupa Birliği, bu yasa dışı eylemi durdurmak ve Kıbrıslı Türklerin haklarını korumak aynı zamanda adanın yeniden birleşmesini sağlamak için için ne gibi önlemler alacak? AB, bu yasa dışı eylemi durdurmak, Kıbrıslı Türklerin haklarını ve adanın yeniden birleşmesi perspektifini korumak için ne gibi önlemler alacak?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi