Erhürman: Hükümet yıktı perdeyi eyledi viran

Haziran'da yapılması gereken ara seçimi ertelemek için bugün erken genel seçim tarihini Genel Kurul'dan geçirmesi gereken Azınlık Hükümeti'nin tasarıyı gündeme dahi koyamaması muhalefetin tepkisine neden oldu.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman bugün Meclis’te nisabı sağlayamayan hükümetin seçim tarihini belirlemek üzere sunmaları gereken tasarıyı dahi sunamadıklarını belirterek, “Hükümet adı altında oynanan komedinin son perdesinde, yıktılar perdeyi eylediler viran” yorumunu yaptı.

Erhürman sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Ayak oyunlarıyla, içtüzüğü ve Anayasa’yı ihlal ederek seçim tarihi belirlemek için çoğunluğa sahip oldukları ad hoc komiteyi kurdular. Muhalefetin katılmadığı komitede seçim tarihini Nisan 2022 olarak belirlediler.
Haziran’da yapılması gereken ara seçimi ertelemek için bugün o tarihi Genel Kurul’dan geçireceklerdi. Ama onu da beceremediler. Tasarıyı gündeme dahi koyamadılar çünkü nisabı sağlayamayacaklarını biliyorlardı. “Hükumet” adı altında oynanan komedinin son perdesinde, yıktılar perdeyi eylediler viran!!!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi