‘Ejderha Adam’ kafatası yeni bir türe ait olabilir mi?

Çinli bilim insanları, 146 bin yıl önce yaşamış büyük bir kafatası fosili üzerinde analiz çalışması yaptı. ‘Ejderha Adam’ ismi verilen kafatasının, yeni bir insan soyuna ait olabileceği ileri sürüldü.

Çinli bilim insanları, 146 bin yıl önce yaşamış büyük bir kafatası fosili üzerinde analiz çalışması yaptı. Kafatasına “Ejderha adam” adı verilirken, yeni bir insan soyuna ait olabileceği ileri sürüldü.

Çin’in Harbin bölgesinde, 146 bin yıl önce yaşamış bir erkeğe ait kafatası, 1933 yılında bulundu ve bir kuyuda 85 yıl boyunca saklandı.

Bilim insanları, kafatasının üzerinde analiz çalışması yapıldı.

KAFATASI OLDUKÇA BÜYÜK
Çinli bilim insanları, kafatasının günümüz insanları ve ilk insanlar olan Neanderthaller’den ayrı bir tür insana ait olabileceğini öne sürdü.

Kafatasının 23 cm uzunluğunda ve 15 cm genişliğinde, modern insan kafatasından oldukça büyük olduğunun altı çizildi.

“EJDERHA ADAM” YENİ BİR İNSAN SOYUNU MU TEMSİL EDİYOR?

Kafatasına “Ejderha Adam” adı verildi. “Ejderha Adam” üzerinde yapılan çeşitli teknolojik analiz çalışmanın sonucunda, kafatasının, Doğu Asya’da yaşayan yeni bir insan soyunu temsil ettiği ifade edildi.

50 yaşında bir erkeğe ait olan kafatasından elde edilen sonuçlara göre, geniş burun yapısı büyük miktarda hava solunmasına izin vererek yüksek enerji isteyen bir yaşam tarzını ifade ettiği vurgulandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi