KKTC’den Pakistan’a temsilcilik teklifi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Pakistan'ın KKTC'yi tanımaya yakın olmadığını ancak temsilcilik açmaları için teklifte bulunduğunu açıkladı. Pakistan teklifi henüz yanıtlamadı.

HABER MERKEZİ

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile Antalya Diplomasi Forumu’nda görüşen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Pakistan’ın KKTC’yi tanımaya yakın olmadığını ancak KKTC’ye temsilcilik açılması için teklifte bulunduklarını ancak henüz yanıt alamadıklarını açıkladı.

Pakistan’ın, KKTC’yi Türkiye’den sonra tanıyabilecek ikinci ülke olabileceği iddiası bir süredir gündemdeydi. Bu görüşmeye ilişkin Milliyet’e değerlendirmede bulunan Tatar, “Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi KKTC’ye sempati duyduklarını ve Türkiye ile ilişkilerinin çok güçlü olduğunu, bu sebeple Kıbrıs’ın gerçeklerine göre adım atabileceklerini ifade etti” diye konuştu. Pakistan’ın yakın zamanda KKTC’yi tanıyabileceğine dair olumlu sinyal almadıklarını söyleyen Tatar, “Pakistan’ın KKTC’de bir temsilcilik açması için teklifte bulunduk. Sayın Kureyşi bizi dinledi, not aldı ancak henüz bir yanıt vermiş değil” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi