Yaradana sığınmış geliyorlar, dur diyen yok!

Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanı seçileceğini Türkiye’den öğrendik. Ersan Saner’in başbakan olacağını, UBP kurultayının yapılamayacağını, Meclis başkanının seçilemeyeceğini, HP’li üç vekilin hükümete destek vermek için istifa edeceğini yine AKP’nin önde gelenlerinden öğrendik.
Kapalı Maraş’ı Konya Belediyesi’nin açacağını, usta ve çırakları Gaziantep Belediyesi’nin yetiştireceğini, Hatay Belediyesi’nin HADO ile yolcu taşıyacağını, Dipkarpaz’dan Lefke’ye köy yollarını Taş Yapı ve Proyap’ın yapacağını Türkiye’den öğrendik. Buradaki eğitim kurumlarına sahip olmak istediklerini, ilkokul ortaokul, lise, üniversite olmak üzere çocuklarımıza ‘Müslümanlık’ öğreteceklerini yine onlardan öğrendik. Çanakkale’de “Milli Mücadele Kamplarına” gidecek 3 bin 750 öğrenciyi de Çanakkaleli AKP Grup Başkanvekili açıklamıştı.
Türkiye’nin adaya; biri hava üssü olarak Geçitkale’ye diğeri deniz üssü olmak üzere Mağusa’ya iki üs kuracağını yine onlardan öğrendik. KKTC Devlet hastanesi yapacağız deyip hastane arazisini Türkiye’ye verdiklerini de onlardan öğrendik. Cumhurbaşkanına saray yapılacağını da Erdoğan söylemişti zaten.
Kutlu Adalı’yı öldürdüklerini, sokak ortasında katledip ‘terfi’ ederek görev yerlerine geri döndüklerini de yine Türkiye’den öğrendik.

Kah iktidarından kah mafyasından…

Öğrendik ki Kıbrıs’ın kuzeyindeki kurumlar tamamen oyun dışı. Cumhurbaşkanlığı gasp edildi. Meclis by-pass. Sıra sendikalarda…
AKP ülkenin kılcal damarlarına kadar girdi. İşbirlikçi kompradorlar da görevde, ağızlarından sular akıyor. Burayı Türkiye’nin bir ili yapacaklar, yapılmamış hali kaldıysa!
Bizi saran fasit daire iyice daraldı.
Ar, damar, insaf, vicdan, akıl hepsi “tatile çıktı”. Yaradana sığınmış geliyorlar…
Türkiye’den 50 bin vatandaşlık emri gelmiş, UBP’nin tek başına iktidar olması için parası olanı vatandaş yapıyoruz diyen ses kayıtları var. Alçakça işlere girişenler hala dışarıda geziyor ama bunu yayınladı diye dava edilen gazetecilerimiz yargılanıyor. Her yeri ele geçirdiler.
UBP tarihi misyonu olan taşeronluğu hiç bu kadar pervasızca yapmamış, hiç bu kadar büyük bir pişkinlikle gözümüze sokmamıştı.
Erken seçim tarihi için Ekim 2021 diyen Saner, talimatla gelen Nisan 2022 tarihini belirlemek için mahkemelere dahi düştü. Bunlar daha iyi günleri…
Günün sonunda muhalefetsiz bir komite kurarak seçim çalışmalarına başlayacaklar.
Sonrası çok şeye gebe. Kaos büyüyor, yasama ve yürütme kitlendi, yargı zapturapt altında. Varsa yoksa “AKP var” diyen bir hükümetle karşı karşıya toplum. Hiçbir şeyin bedelini ödemekten korkmuyorlar.
Bütün renkler kirleniyordu evet ama birinciliği tabiatıyla turuncuya verdiler. Zaten böylesi bir ortamda tüm renkler kirlidir eğer gökkuşağını oluşturmayacaklarsa…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi