Kayıp yakınlarından Tatar’a: Kayıplarla ilgili bilgi olmadığına inanmak saflıktır

Güney’de yaşayan kayıp yakınları, Ersin Tatar’a gönderdikleri mektupta kayıp kişilerin gömülü oldukları alanlarla ilgili bilgilerinin veya kayıtların olmadığına inanmanın saflık olacağını belirtti.

Güney’de yaşayan kayıp yakınları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a açık bir mektup göndererek kayıp şahıslar konusunun insani bir durum olduğunu ve kayıpların tesbiti için girişimde bulunmasını istedi.
Kayıp şahıslar konusunda Tatar’ın son yaptığı açıklamayı hatırlatan örgüt, Kayıp Şahıslar Komitesinin temel sorununun kayıp kişilerin gömülü oldukları alanlarla ilgili bilgilerin olmaması ve Aşşa, Lapta ve Karavas gibi köylerde gömülü olan kişilerin gömü yerlerinin değiştirilmiş olduğunu vurgulayarak “tüm bunların örgütlü olmadığına ve ilgili bilgi veya arşivlerin olmadığına inanmak saflık olacak” dedi.

Mektupta, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliğinin tavsiyelerine rağmen bugüne kadar ne yazık ki bu bilgilerin Kayıp Şahıslar Komitesine ulaşmadığını vurgulandı.

Konunun insani bir durum olduğunu belirten örgüt, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades ile en erken bir zamanda bir görüşme ayarlaması ve özellikle kayıp kişiler konusunun ele alınması, daha fazla gecikmeden Kıbrıslı Türk ve Rum kayıpların bulunması ve her iki toplumdan acı çeken ailelerin acılarına son verilmesi amacıyla Kayıp Şahıslar Komitesinin çalışma yollarını belirlemeleri ve koordine etmeleri çağrısında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi