Tatar saray ile ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye edeceği saray hakkında konuştu.

HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye edeceği saray hakkında Kıbrıs gazetesinden Hasan Hastürer’e konuştu. Yapılması hedeflenen binanın şahsına değil Cumhurbaşkanlığı makamına yapılacağını söyleyen Tatar, “Kısmetse Cumhurbaşkanlığı binamız Anavatan Türkiye’nin katkılarıyla yapıldığı zaman ne kadar doğru bir adım atıldığını herkes görecektir” dedi.

Tatar şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanlığı binasının yapılması tartışılabilir. Ancak unutulmasın ki yapılması hedeflenen bina, şahsıma değil Cumhurbaşkanlığı makamı içindir. KKTC, Kıbrıs Türkünün devleti hep var olacaktır. Kurumsallık olması gereken alt yapıyla buluşturulmalıdır. Mevcut tarihi bina zor dönemde kullanılıp değerlendirildi. Hisarın üzerine ofislerin yapılması o günün koşullarında kaçınılmaz gibiydi. Şimdi yeni binaya sahip olup, buraları orijinal tarihi dokusuna dönüştürmek sağduyu sahibi olanların buluştuğu noktadır. Kısmetse Cumhurbaşkanlığı binamız Anavatan Türkiye’nin katkılarıyla yapıldığı zaman ne kadar doğru bir adım atıldığını herkes görecektir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi