Baybars: Geçici 10. Madde mahkeme tespiti ile kaldırılabilir

İçişleri eski Bakanı, HP milletvekili Ayşegül Baybars, Anayasa’daki Geçici 10. Madde ile ilgili açıklama yaptı. Baybars, “hiç denenmemiş bir yolla madde değiştirilebilir” dedi.

Bugün Kıbrıs – İçişleri eski Bakanı, HP milletvekili Ayşegül Baybars, Anayasa’daki Geçici 10. Madde ile ilgili açıklama yaptı. Baybars, “hiç denenmemiş bir yolla madde değiştirilebilir” dedi. Genç TV’de yayınlanan “Bugüne Dair” programında Nazar Erişkin’e konuk olan Baybars, mahkemeden “olağanüstü” durumun geçtiği yönünde bir tespit alındıktan sonra yeni yasa yapılabileceğini, Anayasa değişikliğine gitmeden 10. Madde’nin kaldırılabileceğini söyledi.

“GKK’NIN POLİSİN AMİRİ OLMASI ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYOR”
Baybars şöyle konuştu:
“İçişleri bakanlığı yaparken Polisin İçişlerine bağlı olmamasının polis açısından da işlerin sürdürülebilirliği açısından sorun olduğunu gördüm. Artık suç tipleri değişti, polisin donanımı teknolojinin gelişmesiyle birlikte, suçlarda yaşanan globalleşme nedeniyle uluslararası işbirliğine ihtiyaç var. Türkiye Siber Suçlarla Mücadele Biriminden faydalanma ve eğitim için o dönem anlaşma yapmıştık prensipte. KKTC’ye geldiğimizde Polis Genel Müdürünü heyecanla çağırdık, konuştuk ama hiçbir şey olmadı çünkü polis sizden talimat almıyor. Polisin amiri olmadığınız müddetçe Polis sadece kendi kafasına göre hareket ediyor. GKK’nın Polisin amiri olması elinizi kolunuzu bağlıyor. Anayasa değişikliği gerektiğini düşünmüyorum. “Olağanüstü” ibarenin geçtiğine dair mahkeme tespiti ile yeni bir yasa yapılabilir. Bu yöntem hiç denenmedi.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****