Kıbrıs’ın kuzeyinde tepki yükseliyor: Hemen soruşturma başlatılsın!

Çok sayıda siyasi, hukukçu ve aydın sosyal medya hesaplarından cinayetin aydınlığa kavuşturulması için soruşturma açılması çağrısı yapıyor. Son olarak CTP milletvekili Salahi Şahiner cinayetin aydınlatılması ve Polis tarafından gereken araştırmanın yapılması için Meclis'te konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Türkiyeli mafya lideri Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili iddialarının Kıbrıs’ın kuzeyinde yarattığı etki artıyor. Çok sayıda siyasi, hukukçu ve aydın sosyal medya hesaplarından cinayetin aydınlığa kavuşturulması için soruşturma açılması çağrısı yapıyor. Son olarak CTP milletvekili Salahi Şahiner yaptığı açıklamada cinayetin aydınlatılması ve Polis tarafından gereken araştırmanın yapılması için Meclis’te konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Şahiner’in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:
“Gazeteci Kutlu Adalı’nın 1996 yılında haince katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti. Faili meçhul cinayetin aydınlatılması için Meclis’te 1996 ve 2000 yılında iki kez araştırma komitesi kurulduğunu ve hiçbir sonuç alınamadığını biliyoruz. İnsan hakları ve demokrasi tarihimiz açısından kara bir leke olan bu cinayetin, Türkiyedeki siyaset ve derin devletin kirli ilişkisinin bir parmağı olduğuyla ilgili gelen bilgi ve itiraflar ışığında aydınlatılması ve Polis tarafından gereken araştırmanın yapılması için Mecliste konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi