Kiprianu: Kıbrıs sıcak bir yaz geçirecek

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis'e çağrıda bulunarak sadece Türkiye’yi suçlamakla müzakerelere dönüşü sağlayamayacaklarını, müzakerelere yeniden başlamasının Türkiye’nin de faydasına olduğu yönünde ikna edilmesi için ciddi inisiyatiflerin üstlenilmesi gerektiğini ifade etti.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununda inisiyatifler üstlenmesi için Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’e çağrıda bulundu.

Fileleftheros gazetesine göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununun çözümünün sağlanması amacıyla müzakerelerin yeniden başlaması olasılıklarını artıracak inisiyatifleri üstlenmesi için Anastasiadis’e çağrıda bulundu.

Kiprianu, açıklamalarını, Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’le görüşmesinden sonra yaptı.

Kiprianu, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs sorununa yönelik açıklamalarının, “kışkırtıcı olmanın dışında endişe verici” olduğunu iddia etti.

Kiprianu endişe verici olan noktanın ayrıca, uluslararası toplumun ılımlı ve var olmayan tepkisini vurgulayarak “Kıbrıs’ın sıcak bir yaz geçireceğini” söyledi.

Kiprianu açıklamasında, sadece Türkiye’yi suçlamakla müzakerelere dönüşü sağlayamayacaklarını, üzerinde uzlaşmaya varılan çerçeve üzerinde özlü müzakerelere yeniden başlamasının Türkiye’nin de faydasına olduğu yönünde ikna edilmesi için ciddi inisiyatiflerin üstlenilmesi gerektiğini ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****