Anastasiadis’ten Erdoğan’a: Kabul edilemez, uzlaşmaz ve olumsuz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın garantilerin kaldırılması ve Türk ordusunun adadan gitmesi ile ilgili yaptığı açıklamalara karşılık Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, bunun Türkiye’nin asırlardır izlediği pozisyon olduğunu söyledi.

Larnaka havaalanında, basın mensupları tarafından sorulan soru üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, “Bunun Türkiye’nin yeni pozisyonu olduğunu sanmıyorum. Bu Türkiye’nin asırladır izlediği bir pozisyon. Gayrı resmi beşli konferansta ilk kez iki ayrı devlet konusu ortaya atıldı.” dedi.

Bunun boşa yapılan bir hareket olduğunu çünkü hiçbir uluslararası toplum veya AB üyesi ülke tarafından kabul edilmesi söz konusu olamayacağını vurgulayan Anastasiadis, tam aksine, eğer bu kabul edilirse Pandora’nın kutusunun açılacağını ve sonuçların pek çok ülkenin hesapladığından daha kötü olacağını söyledi.

Rum lider, “Türkiye Cumhurbaşkanının bu pozisyonu, Türkiye’nin Avrupa’dan almayı hesapladıkları konusunda olumlu düşünmemize yardım etmeyecek kadar kabul edilemez, uzlaşmaz ve olumsuz olarak görüyorum.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi